Samsung va începe în 2023 producția la DRAM DDR5 de 12 nm

311
DRAM DDR5 de 12 nm
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat ieri că lucrează la memoria DRAM DDR5 de 16 gigabiți (GB), construită folosind prima tehnologie de proces de 12 nanometri (nm) din industrie. Samsung se află în stadiu final și acum se ocupă evaluarea produsului pentru compatibilitatea cu AMD. Noile memorii Samsung DRAM DDR5 de 12 nm vor intra în producție de masă în 2023.

Memoria Samsung DRAM DDR5 va fi destinată în special pentru centrele de date și aplicațiile AI. Potrivit, companiei Samsung, viitoarea memorie va avea performanțe de vârf în domeniu și eficiență energetică mai mare.

DRAM DDR5 de 12 nm va fi un factor cheie în stimularea adoptării la nivel de piață a DRAM-ului DDR5”. A declarat Jooyoung Lee, vicepreședinte executiv pentru produse și tehnologie DRAM la Samsung Electronics, potrivit Samsung Global Newsroom. „Cu performanțe excepționale și eficiență energetică, ne așteptăm ca noua memorie să servească drept fundație în centrele de date și sistemele bazate pe inteligență artificială.”

Samsung DRAM DDR5 de 12 nm va intra în producție de masa în 2023

Inovația necesită adesea o colaborare strânsă cu partenerii din industrie pentru a depăși limitele tehnologiei”. A declarat Joe Macri, Senior VP, Corporate Fellow și Client, CTO pentru calcul și grafică la AMD. „Suntem încântați să colaborăm din nou cu Samsung, în special la introducerea produselor de memorie DDR5”.

Acest salt tehnologic a fost posibil prin utilizarea unui nou material de înaltă calitate care crește capacitatea celulei și a tehnologiei de proiectare proprietare care îmbunătățește caracteristicile critice ale circuitului. Combinată cu litografia avansată extreme-ultraviolete (EUV), noua memorie permite un câștig de performanță de 20%.

UHD Ultra-high-definition. Termenul este folosit pentru display-uri cu raport de aspect mare și care pot afișa un videoclip nativ la o rezoluție minimă de 3840 × 2160 pixeli. Primele afișaje capabile să afișeze conținut 4K au apărut în 2001.

Samsung DRAM DDR5 de 12 nm va permite descărcări de până la 7,2 gigabiți pe secundă (Gbps). Acest lucru se traduce prin procesarea a două filme UHD de 30GB în doar o secundă. Este incredibil! Viteza excepțională a noului DRAM este egalată cu o eficiență energetică mai mare. Noua memorie va consuma cu până la 23% mai puțină energie decât DRAM-ul anterior. DRAM-ul de 12 nm va fi o soluție ideală pentru companiile IT globale care urmăresc operațiuni mai ecologice.

Cu producția în masă care urmează să înceapă în 2023, Samsung intenționează să-și extindă gama DRAM construită pe această tehnologie de proces de ultimă oră de 12 nm într-o gamă largă de segmente de piață. Între timp Samsung lucrează cu partenerii din domeniu pentru a sprijini extinderea rapidă a calculatoarelor de generație următoare.