Cu Samsung Dropship puteți partaja mai ușor fișiere pe diferite platforme

244
Samsung Dropship
Sursa foto: androidauthority.com

Dispozitivele cu sistemul de operare Android au caracteristica Nearby Share și soluții interoperabile ale producătorilor pentru partajarea fișierelor. Dar partajarea pe diferite platforme este cel puțin o provocare. Acum, Samsung Korea a anunțat un nou modul Good Lock numit Samsung Dropship.

Acest instrument Samsung Dropship permite partajarea mai ușoară a fișierelor pe Android, iOS și web. Aplicația Dropship și este în prezent exclusivă pentru utilizatorii sud-coreeni prin Galaxy Store, potrivit AndroidAuthority. Aplicația vă permite să partajați fișiere de până la 5GB pe zi, încărcându-le de pe dispozitivul gazdă și apoi generând cod QR pe ​​care alții îl scanează pentru a primi fișierul. Dar, cel mai recent modul Good Lock de la Samsung are totuși o serie de limitări.

Samsung Dropship pentru partaja mai ușor fișiere pe diferite platforme

Samsung Dropship permite partajarea mai simplă a fișierelor pe Android, iOS și web. Spunând astfel, aceasta pare să fie o abordare bazată pe date, mai degrabă decât utilizarea Bluetooth și Wi-Fi local, cum ar fi Nearby Share și AirDrop. Deci nu este ideal dacă nu ai multe date mobile sau dacă te afli într-o zonă fără conectivitate.

Cum am scris mai sus, există câteva limitări pentru Dropship, începând cu Android 13 și One UI 5 pentru moment. Nu trebuie să uităm că în acest moment doar seria Galaxy S23 a fost actualizată la Android 13. Mai mult, aplicația Samsung Dropship este în prezent limitată la Coreea. În acest fel va trebui să așteptăm ca Samsung să o lanseze pe mai multe piețe. Trimiterea fișierelor necesită și un cont Samsung, deși nu aveți nevoie de un cont pentru a primi aceste fișiere.

Nearby Share este o caracteristică a sistemelor de operare Google pentru mobil și desktop. A a fost lansată în 2020 și permite transferul datelor prin Bluetooth și Wi-Fi. Ambele dispozitive au nevoie de Android 6 sau o versiune mai nouă.

Între limita de transfer menționată mai sus și cerințele de conectivitate la internet, nu pare că Dropship va înlocui Nearby Share sau Quick Share în curând. Dar acesta ar putea fi totuși un instrument util dacă trebuie să partajați fișiere cu utilizatorii de PC și iOS.

Pe măsură ce Dropship se lansează îl veți putea găsi în magazinul Galaxy. După instalare, Samsung explică că utilizatorii vor primi un ecran de permisiuni, referindu-se la aplicațiile pe care le poate folosi pentru transfer. Dropship acceptă OneDrive, Google Drive, Samsung Gallery, Google Photos și altele.