Samsung aduce dual-camera pe smartphone-urile mai ieftine

1138

Samsung Electronics a venit cu sistemul de camere foto dual-camera anul trecut o dată cu lansarea lui Galaxy Note 8. A fost destul de clar atunci că pentru acest sistem foto va fi doar o chestiune de timp înainte ca această tehnologie să fie implementată pe dispozitivele mai accesibile. Compania a lansat de atunci, telefoanele premium Samsung Galaxy A8 și Galaxy A8+ (2018), fiind primele smartphone-uri de la Samsung care oferă o cameră duală în față.

Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a introdus o soluție duală de camere foto cu senzori ISOCELL Dual și software propriu pentru două caracteristici populare – focalizarea (bokeh) și fotografierea în lumină scăzută. În timp ce aceste caracteristici dual-camera au fost, în general, exclusiv pentru smartphone-uri premium, senzorii Samsung ISOCELL Dual și algoritmul propriu de software permit ca aceste caracteristici să fie implementate în dispozitive mobile cu prețuri mai mici.

Smartphone-urile cu dual-camera au doi senzori de imagine, care combină informațiile primite de cei doi senzori, pentru a oferi performanțe îmbunătățite în condiții de lumină scăzută și un efect de bokeh asemănător cu DSLR. Compania a împărțit gama senzorilor foto ISOCELL în patru sub-mărci anul trecut, dintre care unul este ISOCELL Dual. După cum sugerează și numele, acest sub-brand se concentrează pe soluții cu cameră dublă pentru smartphone-uri.

Samsung va oferi această soluție nouă și altor companii care caută senzori de camere foto. Deoarece oferă o soluție totală care include atât senzorii camerei, cât și software-ul propriu, aceasta înseamnă că producătorii de smartphone-uri vor putea să adauge rapid funcțiile camerei digitale pe smartphone-urile lor. Aceasta deoarece nu vor trebui să opteze pentru diferiți furnizori pentru senzorii camerei și software, un proces care consumă mult timp.

Compania Samsung a declarat că soluția sa cu două camere simplifică acest proces și permite dispozitivelor low-end și mid-range să ofere funcții avansate ale camerelor foto, care au fost în mare parte limitate la dispozitive premium. Soluția ISOCELL Dual va conduce cu siguranță adoptarea de camere duble la dispozitive accesibile.

Samsung combină algoritmul de focalizare cu un set de senzori de imagine de 13 MP și de 5 MP, în timp ce algoritmul său de fotografiere la lumină scăzută este asociat cu un set de doi senzori de 8 megapixeli pentru a oferi o soluție mai simplă de implementare a acestui sistem de către alți producătorii de smartphone-uri. Compania va oferi în viitor mai multe combinații pentru soluțiile ISOCELL Dual.

Pixelul este un element component, de obicei foarte mic, al imaginilor grafice digitale. Cuvântul provine din engleză de la PICture ELements (elemente de imagine). Un multiplu des întrebuințat este 1 MP = 1 milion pixeli. Cu cât nr. de megapixeli la aparatul foto este mai mare cu atât calitatea pozei este mai bună, se disting elementele fotografiate mai bine.

Ne putem aștepta la smartphone-uri mid-range și entry-level și de la alți producători de telefoane mobile care vor adopta această soluție în cursul acestui an. Bineînțeles că Samsung va folosi această nouă soluție și pentru propriile smartphone-uri.

VIASamMobile
SURSĂSamsung News