Samsung pe locul doi după Intel în 2019 la vânzările de semiconductori

706
Sursa Foto: Yonhap

Samsung Electronics Co. a căzut pe locul doi în ceea ce privește vânzările de cipuri în 2019. Pe primul loc a revenit Intel care a deținut acest loc timp de 27 de ani, până în 2017. Samsung a menținut un ritm foarte bun după ce a trecut în față până în partea a doua a anului trecut. Atunci vânzările de cipuri Samsung au scăzut și Intel a profitat revenind pe primul loc.

Semiconductorii sunt peste tot. Pe măsură ce dispozitivele electronice proliferează, companiile care produc semiconductori continuă să prospere. De fapt, sunt printre cele mai de succes companii din lume. Da, și Samsung este în această situație. Semiconductorii sunt în telefoane, tablete și computere și sunt unele companii producătoare relativ necunoscute publicului larg.

Samsung a înregistrat venituri de 52,2 miliarde de dolari din cipuri în 2019

Vânzările de cipuri ale companiei Samsung au înregistrat venituri de 52,2 miliarde de dolari anul trecut. Vânzările sunt mai mici cu 29,1% față de un an mai devreme, conform datelor companiei americane de cercetare de piață Gartner. Această „performanță” a dus Samsung pe locul doi pe piața globală a semiconductorilor pentru prima dată din 2016. Ponderea Samsung în sectorul global de fabricare a cipurilor a fost de 12,5%.

Gigantul american Intel Corp. a devenit principalul furnizor global de semiconductori, cu o cotă de piață de 15,7% după ce a înregistrat venituri de 65,7 miliarde de dolari în 2019. SK Hynix Inc. din Coreea de Sud a fost jucătorul nr. 3 cu o cotă de piață de 5,4% și 22,3 miliarde de dolari în venituri, anul trecut. Micron Technology, Broadcom, Qualcomm și Texas Instruments s-au clasat pe locurile următoare.

SK Hynix Inc. este un furnizor de semiconductori și cipuri de memorie flash. A fost fondat în 1983 și are sediul la Icheon în Coreea de Sud. SK Hynix are unități de producție în Coreea de Sud, Statele Unite, China și Taiwan. Apple folosește memoria Hynix pe unele computere iMac, MacBook și MacBook Pro.

Veniturile din memorii au scăzut din cauza ofertelor excesive

La fel ca alți furnizori de cipuri de memorie, Samsung a înregistrat o scădere bruscă a veniturilor din cauza ofertei scăzute și a scăderii prețurilor. Atât memoriile DRAM, cât și în flash NAND, au avut vânzări slabe în a doua parte a anului 2019. Veniturile din vânzări de memorii Samsung, care au reprezentat 82% din vânzările sale în 2018, au scăzut cu 34% în 2019, potrivit Gartner.

Odată cu scăderea cererii pe piața cipurilor de memorie, veniturile mondiale din semiconductori au scăzut cu 11,9% în 2019 față de 418,3 miliarde de dolari în anul 2018, a spus compania de studiu de piață.

Piața de memorie, care a reprezentat 26,7% din vânzările de semiconductori în 2019, a înregistrat o scădere a veniturilor de 31,5% în 2019„. A declarat Andrew Norwood, vicepreședinte de cercetare la Gartner, citat de The Korea Herald. „La nivel global veniturile DRAM au scăzut cu 37,5% datorită ofertei excesive care a început la sfârșitul lui 2018 și a durat pe tot parcursul anului 2019”.