Samsung a înregistrat marca „Dynamic Vision”, posibil pentru Galaxy S10

754
Samsung a înregistrat ca marcă comercială „Dynamic Vision”, „Detect Vision” și „Vision privat” la Biroul de Proprietate Intelectuală din Coreea. Toate aceste denumiri fac trimitere la o nouă tehnologie de recunoaștere facială, probabil extrem de avansată. Mai multe informații privind înregistrarea acestor mărci comerciale sugerează că le vom găsi pe viitoarea gama de produse Galaxy S10. Conform site-ului 91Mobiles, dar și din alte surse, aceste noi tehnologii ar putea face parte din caracteristicile unice ale smartphone-urilor viitoare Samsung. Gigantul sud-coreean de electronice a depus aceste cereri de marcă pe 6 decembrie. Detaliile despre acestea au fost publicate ieri de Korean Intellectual Property Office (KIPO). Persoane bine informate din domeniul telefoniei mobile au sugerat că „Dynamic Vision” va fi prezent pe un smartphone Samsung. Potrivit diverselor surse, senzorul de vizionare dinamic al companiei Samsung poate inregistra, din punct de vedere tehnic, clipuri video de până la 2.000 de cadre pe secundă.
„Dynamic Vision” pe Galaxy S10 recunoaște cu precizie fețele utilizatorilor
În timp ce acest lucru este practic exclusiv pentru înregistrarea video, astfel de senzori își pot găsi aplicații în cartografierea 3D a obiectelor. Acest sistem „Dynamic Vision”, la rândul său, poate contribui la cartografia cu înaltă precizie a fețelor. Va permite recunoașterea facială în cele mai mici amănunte, ca proces de autentificare biometric pe smartphone-urile viitoare ale Samsung. Sistemul Dynamic Vision pe S10 poate recunoaște cu foarte mare precizie fețele utilizatorilor.

Biometria vine din cuvintele grecești bios – viață și metron – măsură. Utilizează metode statistice, calculul probabilităților și principiile analizei matematice pentru studiul ființelor vii. Biometria cuprinde metode de recunoaștere unică a oamenilor pe baza uneia sau mai multor trăsături intrinseci fizice sau comportamentale.

Mai mult, „Detect Vision” – detectarea vederii și „Vision privat” – viziunea privată, par să contribuie și ele la recunoașterea facială și la autentificare. „Detect Vision” este o tehnologie de ultimă generație care va fi utilizată pentru detectarea fețelor în orice condiții de iluminare. „Vision privat”, așa cum sugerează și numele, este de așteptat să contribuie la confidențialitatea datelor vizuale. Despre această tehnologie nu au fost date mai multe detalii și nici nu știm mai multe despre ea. Gama Galaxy S10 de la Samsung este de așteptat să aducă în prim-plan caracteristici mult mai atrăgătoare decât seria Galaxy S9. Împreună cu senzorii de viziune menționați mai sus, Samsung Galaxy S10+ este prevăzut să prezinte un afișaj complet, cu gaură în afișaj, care să găzduiască două camere frontale. Tot ce a apărut până acum pare să indice ca smartphone-urile Galaxy S10 vor avea scanere de amprente in-display. În spate, modelul Galaxy S10+ este așteptat să găzduiască o unitate cu patru camere foto, pentru a face față la orice situație fotografică poate apărea.