Noul ecran Samsung E5 OLED va debuta pe telefonul iQOO 8

298
Noul ecran Samsung E5 OLED va debuta pe iQOO 8
Sursa Foto: via universmartphone.com

Samsung Display este cel mai mare producător din lume de ecrane OLED de dimensiuni mici. Panourile sale de afișare sunt utilizate de toate mărcile de smartphone-uri, inclusiv Apple, Google, OnePlus, OPPO, Vivo și Xiaomi. Sunt aici toți marii producători de telefoane mobile și tablete din lume. Compania a dezvoltat acum un nou ecran OLED pentru smartphone-uri: Samsung E5 OLED. Acesta va debuta pe un smartphone care nu este Galaxy.

Seria iQOO 8 va fi lansată pe 17 august, iar Vivo, de care ține, a dezvăluit detalii picante cu privire la ecran. Afișajul, despre care se spune că are diagonala de 6,78 inch (17,22 cm), va fi un afișaj Samsung E5 OLED de tip LTPO. Ecranul este produs de Samsung Display și va avea rezoluție QHD+. Conform colegilor noștri de la Univesmartphone, are o densitate de pixeli de 517ppi și o rată de reîmprospătare de 120Hz.

Ecran Samsung E5 OLED pe smartphone-ul iQOO 8

Este un panou LTPO, acesta acceptă o rată de reîmprospătare variabilă (de la 1Hz la 120Hz). E5 OLED este un panou de 10 biți și poate afișa 1 miliard de culori. Ecranul Samsung E5 OLED are laturile curbate și un orificiu central sus pentru camera selfie. Sub acest ecran și în acest orificiu va fi o cameră frontală aproape invizibilă, acoperită cu material translucid în zona în care va fi camera. Se pare că Vivo a găsit o modalitate de a face camera mai puțin invazivă din punct de vedere vizual.

iQOO este un producător de smartphone-uri din China fondat pe 12 februarie 2019 ca filială a companiei chineze Vivo. Acum este independent de Vivo. Telefoanele iQOO se bazează pe performanță și capacitate pentru jocuri.

IQOO 8 va fi dezvăluit în august și, urmând teaser-urile companiei va include procesorul Snapdragon 888+ anunțat acum câteva săptămâni. De asemenea, are 12GB de memorie RAM și 256GB stocare internă UFS 3.1. Se spune că rulează interfața OriginOS 1.0 care se bazează pe sistemul de operare Android 11.

Este interesant să vedem noul ecran Samsung E5 OLED al Samsung Display debutând pe un smartphone care nu este Galaxy. Compania sud-coreeană nu a dezvăluit însă ce îmbunătățiri aduce noul ecran și nici când îl vom vedea între-un smartphone Samsung Galaxy.