Samsung va furniza echipamente de rețea 5G pentru Telus Corp Canada

705
Sursa Foto: Yonhap / en.yna.co.kr

Samsung Electronics, cea mai importantă companie tehnologică din Coreea de Sud, a declarat că a fost selectată ca furnizor de infrastructură de rețea 5G pentru gigantul canadian de telecomunicații Telus Corp. Este un nou contract de furnizare a echipamentelor Samsung 5G în Canada, în urma acordului cu Videotron Ltd. din decembrie.

Samsung își extinde permanent țările în care furnizează echipamente 5G. Compania a înregistrat patru contracte de echipamente 5G în ultimele șapte luni în mai multe țări. Printre statele unde Samsung furnizează infrastructură 5G sunt Statele Unite, Japonia, Australia, Canada și Noua Zeelandă. Recent și Marea Britanie a contactat Samsung pentru infrastructura 5G.

Samsung este pe locul trei în cota de piață la infrastructura 5G

Desfășurarea unei rețele 5G pentru Telus prezintă angajamentul global continuu al Samsung de a avansa o nouă eră în expansiunea 5G”. A spus un înalt oficial Samsung, conform Yonhap. Având în vedere că SUA a impus prelungirea restricțiilor pentru Huawei, unul dintre marii furnizori de echipamente 5G din lume, din motive de securitate, observatorii din industria de profil au prezis că Samsung își va extinde și mai mult prezența pe piața echipamentelor 5G.

Potrivit IHS Markit, Huawei a fost lider pe piața globală de echipamente 5G anul trecut. Compania din China a avut o cotă de 26,2%, urmată de Ericsson din Suedia cu 23,4% și Samsung cu 23,3%.

Telus a fost fondată în 1990 și are sediul în Edmonton, Alberta, Canada. Activează în domeniul comunicațiilor și tehnologiei informației, cu venituri anuale de 14,8 miliarde de dolari și 15,3 milioane de conexiuni ale clienților care acoperă wireless, date, IP, voce, televiziune, etc.

Conform Telus, Samsung va furniza echipamente de rețea 5G alături de Nokia și Ericsson. Rețeaua Telus 5G a fost activată pe cinci dintre cele mai mari piețe din Canada începând de vineri 18 iunie. Rețeaua va fi disponibilă inițial în Vancouver, Montreal, Calgary, Edmonton și zona Metropolitană Toronto. Alte 26 zone din Canada de vor fi adăugate până la sfârșitul acestui an.

Rețeaua 5G Telus, construită pe baza rețelei 4G LTE – una dintre cele mai rapide din lume – va sprijini cele mai noi dispozitive 5G, inclusiv Samsung Galaxy S20 5G, LG V60 ThinQ 5G Dual Screen și Motorola Edge+.

Samsung deține cel  mai mare număr de brevete 5G din lume cu un număr de 1.728 brevete 5G primite. Datele provin de la un studiu realizat în ianuarie de către Universitatea Tehnică din Berlin și firma de cercetare Iplytics.