Samsung pune la dispoziție mai multe echipamente 5G pentru Verizon

727
Sursa Foto: koreaherald.com

Samsung a încercat în mod special să-și extindă grupul de clienți de echipamente 5G în ultimii ani. Pe lângă SUA, compania a încheiat până acum contracte de echipamente 5G în țări precum Canada, Noua Zeelandă și Japonia. Acordul dintre Samsung și Verizon marchează oficial intrarea oficială a companiei Samsung pe piața 5G din SUA.

Samsung Electronics va furniza echipamente de rețea 5G pentru compania americană de telefonie mobilă Verizon. Verizon este cel mai mare operator de telefonie mobilă din lume în funcție de venituri. Valoarea tranzacție este de 6,6 miliarde de dolari, potrivit companiei Samsung. SUA este cea mai mare piață de telecomunicații mobile din lume. Cheltuielile cu infrastructura reprezentând aproximativ un sfert din investițiile globale în rețea.

Samsung a avut anul trecut 23,3% din cota globală 5G

Conform The Korea Herald, Samsung va furniza soluții 5G, inclusiv echipamente pentru Verizon în următorii cinci ani. Samsung a fost prima companie din lume care a comercializat servicii 5G în parteneriat cu SK Telecom din Coreea. În SUA, cea mai mare piață de telecomunicații din lume, producătorii globali de echipamente fac investiții uriașe, iar Samsung a lucrat pe piață în ultimii 20 de ani pentru a se stabili ca un furnizor important.

Samsung a investit peste 30 de miliarde USD în domeniul 5G și dezvoltarea generală a rețelei în SUA. Compania a urmărit piața SUA 5G cu scopul de a oferi soluții end-to-end de la semiconductori la telefoane mobile și infrastructură de rețea. Gigantul tehnologic a lansat inițiative precum Zona de inovație 5G la instalația sa Samsung Austin Semiconductor din Texas și a colaborat pentru crearea primului stadion național cu 5G.

Statul Virginia este considerat „Mama a Președinților”, este locul de naștere a 8 președinți ai SUA. George Washington, Thomas Jefferson, James Madison, James Monroe, William Harrison, John Tyler, Zachary Taylor și Woodrow Wilson sunt născuți aici.

În ianuarie, Samsung a achiziționat TeleWorld Solutions, un furnizor de servicii de rețea cu sediul în Chantilly, Virginia. Samsung a declarat că a făcut acest lucru pentru a accelera și simplifica lansarea rețelei 5G în SUA. Gigantul hugh-tech sud-coreean oferă echipamente 5G și pentru AT&T, Sprint și US Cellular. Perspectivele pentru Samsung pe piața echipamentelor par să se fi îmbunătățit pe fondul înăspririi sancțiunilor SUA asupra Huawei.

Intrarea Samsung pe piața 5G din SUA va servi drept referință pentru a asigura mai multe comenzi de soluții de rețea 5G și pe alte piețe globale majore. Potrivit IHS Markit, Huawei a avut anul trecut 26,2% din cota de piață 5G, urmat de Ericsson cu 23,4% și Samsung cu 23,3%.