Samsung va furniza echipamente de rețea 5G pentru Vodafone

517
Samsung va furniza echipamente de retea 5G pentru Vodafone
Sursa Foto: via businesskorea.co.kr

Samsung a anunțat ieri că a fost selectat ca un furnizor de Open RAN pentru Vodafone UK. Samsung va aduce rețeaua de acces radio virtualizată (vRAN) în Regatul Unit (Marea Britanie), precum și cele mai recente soluții 4G și 5G, inclusiv Massive MIMO.

Pentru această colaborare, Samsung va furniza soluțiile sale comerciale vRAN și stații compatibile O-RAN, acoperind atât spectrul de bandă joasă, cât și cel de bandă medie. RAN-ul complet virtualizat al companiei este bazat pe software și rulează pe servere comerciale off-the-shelf (COTS). În acest fel oferă caracteristici și performanțe care sunt echivalente cu echipamentele tradiționale bazate pe hardware.

Printre avantajele cheie ale arhitecturii revoluționare se numără capacitățile sale de automatizare, care simplifică administrarea rețelei end-to-end. Cu Samsung vRAN operatorii pot satisface rapid cerințele în evoluție ale serviciilor noi și existente, cu impact minim asupra implementării. De asemenea, Samsung va livra către Vodafone UK stații 5G de top pe piață, compatibile cu O-RAN, inclusiv cele mai recente stații Massive MIMO. Discuțiile guvernului britanic cu Samsung pentru implementarea 5G au început de anul trecut.

Colaborare Samsung Vodafone pentru rețelele 5G

Datele financiare ale acordului dintre Samsung și Vodafone nu au fost făcute publice momentan. Această colaborare vine într-un moment în care mai mulți operatori de telefonie mobile din Europa vor să renunțe la Huawei ca furnizor de echipamente 5G. Autoritățile britanice au hotărât ca toate echipamentele furnizate de Huawei să fie eliminate din rețelele de telecomunicații până în 2027.

Vodafone se va concentra inițial pe cele 2.500 de site-uri din Marea Britanie. Furnizorii de aici vor colabora cu Vodafone pentru a extinde acoperirea 4G și 5G în mai multe locuri rurale din sud-vestul Angliei și în cea mai mare parte a Țării Galilor. Este una dintre cele mai mari implementări din lume și va fi construită împreună cu Samsung, Dell, NEC și Wind River, Capgemini Engineering și Keysight Technologies. Aceste companii vor lucra împreună la prima desfășurare comercială a rețelei 5G în Europa.

Vodafone este o companie de telecomunicații de top din Europa și Africa. Este cel mai mare operator de rețea mobilă și fixă din Europa și un furnizor mondial de conectivitate IoT. Operează rețele mobile și fixe în 21 de țări și colaborează cu rețele mobile în încă 49 de țări.

Vodafone se angajează să conducă următorul val de transformare digitală în toată Europa, asigurând conectivitate rapidă și fiabilă pentru toți”. A declarat Johan Wibergh, Chief Technology Officer, Vodafone, conform Samsung Newsroom. „Open RAN, bazat pe parteneriate puternice, este cheia realizării acestei ambiții. Soluțiile inovatoare și expertiza Samsung fac parte din fundamentul care creează această rețea a viitorului.”

Suntem mândri că această colaborare cu Vodafone – unul dintre cei mai importanți operatori mobili din lume. Va fi prima desfășurare la scară largă a tehnologiilor noastre 5G de pionierat în Europa, inclusiv vRAN și O-RAN”. A declarat Paul Kyungwhoon Cheun, președinte și șef al Business Networks la Samsung Electronics.