Guvernul UK discută cu Samsung pentru a înlocui echipamentele Huawei

796
Sursa Foto: via SamMobile.com

Pe fondul tensiunilor comerciale dintre China și SUA, guvernul britanic vorbește cu Samsung și alți furnizori de infrastructură de telecomunicații. Aceste firme ar putea umple locul lăsat de eliminarea infrastructurii Huawei din rețelele de telecomunicații din Marea Britanie. Guvernul britanic a dispus eliminarea tuturor componentelor Huawei din cauza problemelor legate de securitate a datelor.

Operatorul BT Group fost British Telecom a început să folosească echipamentele de rețea Ericsson, în timp ce O2 a ales Nokia. BT s-a angajat deja să înlăture toate echipamentele rețelei Huawei până în 2023. Guvernul britanic intenționează, de asemenea, să interzică utilizarea componentelor Huawei și din rețelele mai puțin importante. Samsung este vizată pentru a implementa noua structură 5G.

Samsung își consolidează activitatea de rețea 5G pe piața din Marea Britanie

În prezent, Ericsson, Huawei și Nokia furnizează echipamente de rețea end-to-end. Pentru a depăși această problemă, BT și Vodafone susțin specificațiile standardelor deschise O-RAN pentru viitor, astfel încât componentele de la mai mulți furnizori să poată fi utilizate în aceeași rețea. Acesta este locul în care Samsung ar putea intra și furniza echipamente de rețea LTE și 5G firmelor de telecomunicații din Marea Britanie.

2020 ar putea fi un an decisiv pentru afacerile de rețea 5G ale companiei Samsung. Gigantul high-ech sud-coreean are în prezent cel mai mare număr de brevete 5G acordate din lume. Pentru a-și îmbunătăți tehnologia 5G a încheiat un parteneriat cu Marvell, NetLiner și Xilinx și a achiziționat TeleWorld Solutions. Samsung a furnizat echipamente de rețea 5G firmelor de telecomunicații din Japonia, Coreea de Sud, Taiwan și SUA.

BT Group ex British Telecom este o companie britanică multinațională de telecomunicații cu sediul central în Londra, UK. Are operațiuni în aproximativ 180 de țări. Este cel mai mare furnizor de servicii fixe, în bandă largă și servicii mobile din Marea Britanie.

Australia, Japonia, Noua Zeelandă și Taiwan au decis, de asemenea, să scoată componentele Huawei din rețelele lor de telecomunicații. Marea Britanie a propus un plan către Washington pentru a forma un grup D10 din 10 țări, inclusiv țările G7 și Australia, India și Coreea de Sud. Acest grup ar putea crea o soluție pentru a forma o sursă alternativă de componente de rețea 5G și alte bunuri necesare.

Samsung se așteaptă ca cererea din ce în ce mai  mare pentru 5G să își dezvolte afacerea globală în viitor. Recent a înregistrat noi recorduri în 5G când a obținut viteze de descărcare de 8,5 Gbps prin rețeaua sa de mmWave în timpul unui test în Coreea de Sud.