Samsung va prezenta ecografe cu inteligență artificială la RSNA 2021

429
Samsung va prezenta ecografe cu inteligenta artificiala la RSNA 2021
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics își va prezenta soluțiile premium de imagistică de diagnosticare cu ultrasunete, radiografie digitală și tomografie computerizată mobilă la Radiological Society of North America (RSNA) 2021. Reuniunea anuală a Societății de radiologie din America de Nord are loc în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie 2021.

Acesta a fost un an important pentru Samsung. Am lucrat pentru dezvolta noi soluții de imagistică prin valorificarea puterii de calcul ridicate și a tehnologiilor de inteligență artificială (AI)”. A declarat David Legg, vicepreședinte, Radiografie digitală și ultrasunete, NeuroLogica, conform Samsung Newsroom. „Vom implementa funcții AI în fiecare dintre produsele noastre. În acest fel vom oferi beneficii atât profesioniștilor din domeniul sănătății, cât și pacienților”.

În cadrul evenimentului RSNA 2021, Samsung va prezenta noul său ecograf Samsung V8. Acesta este un sistem cu ultrasunete de ultimă generație care oferă o calitate îmbunătățită a imaginii, utilizare și confort pentru profesioniști. Crystal Architecture este nucleul clarității și pătrunderii imaginii V8 și este construită pe combinația dintre formarea fasciculului inovator (CrystalBeam), procesarea sofisticată a imaginii (CrystalLive) și transductorii S-Vue Single Crystal avansați pentru a produce claritate, uniformitate și intensitate ridicată și imagini cu mare rezolutie.

Ecografe cu inteligență artificială prezentate de Samsung la RSNA 2021

Dispozitivul Samsung V8 include două noi funcții AI, una fiind NerveTrack. Aceasta detectează nervii și oferă informații despre locația nervilor în timp real anesteziștilor și practicienilor experți. Funcția este concepută pentru a oferi utilizatorilor o detectare precisă a nervilor, o procesare mai rapidă a imaginii și un suport mai bun pentru fluxul de lucru. A doua funcție AI este UterineAssist. Aceasta detectează modificările tisulare și ajută utilizatorul să efectueze măsurători ale uterului. Cu acestea și alte instrumente noi, ecograful V8 oferă un nou nivel de versatilitate și valoare unei game largi de departamente de diagnosticare cu ultrasunete medicale.

Food and Drug Administration (FDA) este o agenție federală a Departamentului de Sănătate și Servicii Umane a SUA. FDA are sediul în White Oak, Maryland, SUA și are 223 de birouri și 13 laboratoare în cele 50 de state din SUA.

Samsung a lucrat și pentru a-și perfecționa ecografele cu ultrasunete pentru sănătatea femeilor. Recent, Hera W9 și W10 au primit aprobarea Food and Drug Administration pentru noile sale funcții cu Inteligență Artificială (AI). Acestea oferă operatorului capacitatea de a măsura structurile anatomice și de a analiza imaginile, oferind informații pentru a ajuta diagnosticarea.

Caracteristicile noi includ:

  • HeartAssist: O funcție bazată pe învățarea profundă care oferă clasificarea imaginilor cu ultrasunete pentru a afișa măsurători. Caracteristica recunoaște diferite vizualizări și propune poziții de șubler și măsurători corespunzătoare. Astfel permite utilizatorilor să economisească timp și să-și mărească eficiența examinării prin reducerea apăsării tastelor.
  • ViewAssist: O funcție bazată pe învățarea profundă care clasifică imaginile cu ultrasunete pentru a oferi imagini cheie de scanare. Caracteristica recunoaște imagini, propune adnotări anatomice corespunzătoare și inițiază măsurători.
  • BiometryAssist: O soluție automată pentru măsurarea biometrică care poate fi modificată de utilizator. Permite utilizatorilor să măsoare parametrii de creștere fetală cu un singur clic, menținând în același timp consistența examenului.

Aparate mobile de radiografie digitală premium prezentate la RSNA 2021

Samsung prezintă la RSNA 2021 și aparatul mobil digital premium pentru radiografii AccE GM85. Acesta oferă performanțe de neegalat și oferă utilizatorilor o mai bună încredere în diagnosticare, îmbunătățind în același timp fluxul de lucru. Recent, Samsung a primit autorizația FDA pentru instrumentul său Auto Lung Nodule Detection (ALND), care poate fi utilizat în AccE GC85A și în alte sisteme. ALND este furnizat ca un software de detectare asistată de computer care utilizează un algoritm AI pentru a detecta nodulii pulmonari cu dimensiunea cuprinsă între 10 și 30 mm.

Beneficiile ALND includ:

  • Ajută utilizatorul în procesul de diagnostic, indicând locația nodulilor pulmonari suspectați pe imaginile cu raze X toracice.
  • Oferă opțiunea (Autorun) pentru a efectua automat detectarea nodulilor imediat după imagistica cu raze X toracice, în plus față de opțiunile de transmisie PACS pentru a se potrivi mediului spitalicesc, ambele simplificând fluxul de lucru al utilizatorului.
  • ALND a fost verificat clinic de diferite spitale universitare și a fost aprobat cu o sensibilitate de 80% sau peste. Ca parte a angajamentului Samsung de a perfecționa radiologia diagnostică folosind AI, Samsung va continua să îmbunătățească acuratețea diagnosticului și fluxul de lucru.

Noi aparate de tomografie computerizată

De asemenea, la RSNA 2021 este prezentat și OmniTom Elite – un scaner mobil pentru tomografie computerizată. Acesta oferă scanări CT, angiografie CT și perfuzie CT fără contrast de înaltă calitate la punctul de îngrijire. OmniTom Elite are o amprentă mică și o calitate a imaginii de înaltă rezoluție. Progresele scanerului ajută la optimizarea încrederii în diagnosticare, a vitezei și a fluxului de lucru între departamente.

La începutul acestui an, NeuroLogica a anunțat că tehnologia OmniTom Elite cu Photon Counting Detector va fi folosite în program pilot la Spitalul General din Massachusetts. Până la aprobarea FDA, spitalul testează OmniTom Elite pentru a monitoriza pacienții post-traumă și post-chirurgical.

Capacitatea OmniTom Elite de a oferi imagini mobile versatile, în timp real, le permite furnizorilor de asistență medicală să folosească tomograful la punctul de îngrijire a pacienților critici, fără a fi nevoie să îi transporte într-un departament separat.

Unitatea mobilă va reduce timpul necesar pentru diagnosticarea și inițierea tratamentului pentru pacienți. În timpul etapei pilot pentru OmniTom Elite, Massachusetts General Hospital va folosi la toate cazurile apărute noul sistem Samsung.