Telefon Samsung cu ecran complet și crestătură inversă

729
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Numeroase telefoane cu crestătură (notch), sunt deja disponibile la mai mulți producători. Bretonul a fost lansat de compania Apple și preluat de mai mulți producători. Samsung a fost și este unul dintre producătorii cu propriul design de ecran și nu a fost partizanul acestei crestături. Locașul unde sunt amplasate găurile sau gaura din ecran este departe de a fi așa ceva. Acum avem un brevet Samsung, prin intermediul prietenilor noștri de la site-ul olandez LetsGoDigital, primul smartphone Samsung cu o crestătură, dar inversă.

În luna aprilie a acestui an am văzut un astfel de model de smartphone brevetat de Xiaomi. Acesta are plasată o cameră duală deasupra dispozitivului, ca un fel de crestătură inversă. Puțin mai târziu, companiile Vivo și Huawei au brevetat și ele un design similar. Acum, compania Samsung pare să aibă și ea un astfel de design în dezvoltare. Ce fel de dispozitive sunt acestea și când ne putem aștepta la acest tip de model?

Smartphone Samsung Galaxy cu o crestătură inversă

La 7 octombrie 2019, KIPO (Oficiul Coreean de Proprietate Intelectuală) a publicat un brevet de design de la Samsung Display. Brevetul a fost solicitat cu un an mai devreme și a fost aprobat în septembrie 2019. Întrucât este un brevet de design, descrierea este succintă. În acest brevet de design vedem un mod de afișare cu un panou central pe partea de sus a telefonului. Prin plasarea în interior a camerelor, difuzoarelor, dimensiunea ecranului poate fi maximizată pentru a crea un ecran complet.

Cu alte cuvinte, camerele, difuzoarele și senzorii sunt în partea proeminentă. Notch-ul invers este amplasat central pe telefonul Samsung. Acest notch mai mare oferă spațiu pentru cel puțin o cameră frontală, un difuzor și doi senzori.

LetsGoDigital este un site cu sediul în Olanda fondat în 1999. Nu este afiliat Samsung, este complet independent și nu este afiliat nici unui alt producător sau furnizor. Este o echipă de profesioniști și acest lucru permite ca specialiștii săi să fie realiști în tot ce publică pe site.

Deși smartphone-uri cu dublă crestătură au fost lansate, cum ar fi Sharp Aquos R3, nu au fost prezentate încă telefoane cu o crestătură inversă. În ultimii ani, însă, au fost concepute numeroase alternative pentru crestarea din partea de sus a ecranului. Gândiți-vă la o cameră pop-up, la cameră rotativă gen Samsung Galaxy A80, la o cameră amplasată în gaura din ecran și chiar la un telefon cu ecran dublu. Toate alternative pentru a crea un loc pentru camera selfie și senzori suplimentari, eliberând total ecranul.

Viitorul este al camerelor foto, a difuzorului și senzorilor sub ecran

Între timp, mai mulți producători au afirmat că au în dezvoltare un smartphone cu o cameră sub ecran. Și Samsung lucrează la așa ceva. Cu toate acestea, va dura destul de mult timp până când această tehnologie să fie suficient de dezvoltată pentru a fi folosită efectiv într-un produs final. Mai mult, este evident că această tehnologie va fi întâlnită inițial în modelele de smartphone-uri premium, mult mai scumpe.

Întrebarea este cum vor arăta telefoanele din gama bugetară și medie până atunci. Va apărea crestătura inversă acolo? Rămâne de văzut deocamdată, cel puțin este remarcabil faptul că atât de mulți producători de telefoane au brevetat un astfel de model de smartphone în ultimul an.

SURSĂLetsgoDigital