Samsung lucrează la un ecran fără rame cu o cameră in-display

229
Samsung lucreaza la un ecran fara rame si o camera in-display
Sursa foto: via wcctech.com

Se pare că Samsung Display lucrează la un tip de afișaj complet fără ramă. Deocamdată nu știm prea multe în afară de faptul că lucrările la un astfel de ecran fără rame au început, iar în prezent, se află în stadiu de concept. Dacă acest lucru se concretizează în ceva funcțional, nu este departe ziua în care vom vede primele telefoane fără rame.

Jung Yong-wook, directorul general al Samsung Display, a anunțat că lucrează la concept de ecran fără ramă la evenimentul recent încheiat Display Business Forum 2023. Și, cunoscând ce poate Samsung Display, acea zi nu este departe. Probabil vom vedea mai multe dispozitive cu un astfel de afișaj Samsung All Around Full Screen. Totuși, următoarea generație de telefoane Galaxy S nu va primi acest upgrade, dar vom vedea astfel de dispozitive în viitor.

Ecran fără rame, dar chiar avem nevoie de el?

Potrivit Wcctech, directorul Samsung Display a vorbit la Display Business Forum 2023 despre modul în care display-ul fără rame lucrează cu o cameră in-display. Scopul acestui tip de ecran este de a crea ceva care să permită utilizatorilor să aibă o experiență perfectă. Practic un viitor telefon nu va mai avea rame laterale, capacul spate va fi lipit direct de ecran.

Display Business Forum este un forum la nivel mondial organizat de Korea Display Research Association. Peste 350 de experți în cercetare din industria display-urilor se întâlnesc pentru a împărtăși cele mai recente tendințe din domeniu.

Probabil că Samsung va folosi laminarea 3D, controlul luminozității marginilor, precum și o cameră mai bună sub panou. Toate acestea combinate vor fi folosite pentru a aduce pe piață cele mai recente telefoane cu ecrane fără ramă. Desigur, este încă ceva ce nu am văzut pe piață. Dar, știind cum are loc progresul în industria smartphone-urilor, va trece ceva timp până când vom începe să vedem această tehnologie. Nu pare deloc o idee rea. Dar există șansa ca aceste telefoane să devină mai fragile și vom avea nevoie de protectoare de ecran mai bune.

Un alt lucru de remarcat aici este că doar pentru că Samsung Display a decis să arate la ce lucrează în prezent, nu înseamnă că vom vedea acest lucru într-un produs final. Există întotdeauna posibilitatea ca proiectul să fie revizuit în întregime. Am mai văzut astfel de lucruri și în trecut, deci suntem puțini sceptici în acest moment.