Samsung Display va fabrica ecrane OLED pentru Apple MacBook Pro 2026

323
Sursa foto : via appleinsider.com
Sursa foto: via appleinsider.com

Nu este un secret că Samsung Display furnizează ecrane OLED pentru multe dintre dispozitivele Apple. Între acestea sunt telefoane, tablete, dar și laptopuri. Potrivit unor informații recente, se pare că numărul mare de comenzi pentru Apple MacBook Pro și Apple iPad Pro sunt responsabile de investiția suplimentară a companiei Samsung Display de 3,1 miliarde de dolari în fabrica sa de ecrane OLED.

Samsung Display este un furnizor major al Apple, creând deja ecrane atât pentru seriile iPhone, cât și pentru iPad. Acum, potrivit lui Ross Young de la Display Supply Chain Consultants, citat de Appleinsider, investiția subsidiarei Samsung Electronics în fabrica sa de ecrane este pentru afișajele OLED de 14 și 16 inch destinate laptopului Apple MacBook Pro ce va fi lansat în 2026.

Ecrane OLED fabricate de Samsung Display pentru MacBook Pro 2026

Pentru a-și consolida capacitățile de producție, Samsung Display va investi miliarde de dolari în unitatea sa din Asan, Coreea. Investiția va costa pe Samsung aproximativ 4,1 trilioane de woni (3,14 miliarde de dolari) până în 2026. Informația a fost furnizată de Ministerul Comerțului din Coreea de Sud. Investiția în uzina de la Asan va fi pentru realizarea de ecrane OLED avansate, utilizate în tablete și computere.

Diverse surse din lanțul de aprovizionare Samsung Display susțin că va fi lansat și un model de iPad Pro (2024) un ecran OLED. Dar, un astfel se afișaj se poate dovedi o investiție costisitoare. Se crede că tableta cu ecran OLED de 11 inch ar putea fi cu 80% mai scumpă decât generația actuală, cu un preț de pornire de 1.500 de dolari.

Bancnota de un dolar costă ~6 cenți pentru a fi produsă. Este fabricată dintr-un amestec de materiale, 75% bumbac și 25% in. Acest amestec oferă durabilitate bancnotei care se poate plia de mai mult de 4.000 de ori și nu se va rupe!

Există o mulțime de riscuri tehnice implicate în crearea ecranelor OLED pentru MacBook Pro. Ross Young susține că acest lucru se datorează faptului că necesită o „nouă abordare a backplane și frontplane”. Această abordare are scopul de a reduce costurile și de a îmbunătăți performanțele ecranului.

Investiția Samsung face parte dintr-o proiect mai amplu anunțată anterior de companie, prin care subsidiarele sale vor investi 60,1 trilioane woni (peste 42 de miliarde euro) în regiunile din afara Seulului în următorii zece ani. Probabil în acest scop Samsung va beneficia și de subvenții și facilități din partea guvernului coreean.