Samsung a prezentat primul ecran OLED de 240Hz pentru laptopuri

471
Samsung a prezentat primul ecran OLED de 240Hz pentru laptopuri
Sursa Foto: via notebookcheck.net

Primul ecran OLED de laptop cu o rată record de reîmprospătare a ecranului de 240Hz va fi realizat de Samsung. Noul ecran a fost prezentat la expoziția Display Week 2022 din San Jose, SUA. Razer a anunțat deja că va realiza un laptop cu el în seria Blade 15, care va fi lansat în Q4 și va costa aproximativ 3.500 de dolari.

Expo Display Week 2022 este în plină desfășurare (8 – 13 mai), cu expoziții la fața locului pentru prima dată în trei ani. Samsung nu a putut rata un astfel de eveniment pentru a-și prezenta tehnologiile inovatoare pentru ecrane. Printre acestea se numără și primul ecran de laptop OLED capabil de o rată de reîmprospătare de 240Hz, conform Notebookcheck. După cum a devenit obișnuit, Razer a tachinat deja primul laptop Blade 15 cu ecran OLED de 240Hz.

Ecran Samsung OLED de 240Hz pentru laptopuri

În prezent, ecranele cu o rezoluție 4K pentru laptopuri au o frecvență maximă de 120Hz. Trebuie să specificăm că acestea nu sunt ecrane OLED sunt ecrane LCD, de fapt o varietate de LCD. Asus a dezvăluit recent laptop-uri din seria Zenbook și Vivobook cu ecrane OLED 4K 120Hz. Dar acum compania Samsung face ceva diferit pentru a atinge rata de reîmprospătare a ecranului OLED de 240Hz pentru laptop.

Noul său ecran de laptop nu este unul 4K, ci are o rezoluție QHD 1440p care i-a permis să obțină reîmprospătarea nebunească de 240Hz. Având în vedere timpii de răspuns rapid inerenți ai OLED-ului, ar trebui să fie o priveliște fantastică în timpul jocurilor. Nu știm când va apărea primul laptop Samsung cu un astfel de ecran de 240Hz. Deocamdată doar Razer și-a manifestat dorința pentru un astfel de ecran incredibil.

Razer este o companie multinațională fondată în 1998 și are sediul în Singapore. Atunci o echipă de ingineri și economiști a dezvoltat și comercializat un mouse de gaming high-end „Boomslang”. Razer este considerat unul dintre pionierii e-sportului.

Pe lângă viteza de înregistrare pentru o rată de reîmprospătare a ecranului de laptop OLED, noul afișaj Samsung are și alte atu-uri. Amintim aici acoperirea cu gamă largă de culori și suport pentru standardele HDR10+ și Dolby Vision. Singura parte ho-hum pentru prețul fără îndoială ridicat al panoului este nivelul maxim de luminozitate de 400 niți. Dar, având în vedere negrul profund de care sunt capabile ecranele OLED, contrastul ridicat ar trebui să contribuie la obținerea unei vizibilități decente în aer liber pentru Blade 15 și celelalte laptopuri care vor veni cu ecranul OLED de 240Hz de la Samsung. Probabil Asus, Dell, HP și Lenovo vor fi interesate și ele. Acestea au mai cumpărat ecrane OLED de la Samsung.