Samsung va opri în sfârșit producția de ecrane LCD în iunie 2022

256
Samsung va opri in sfarsit productia de LCD in iunie 2022
Sursa Foto: Quinzani/Flickr

Au fost mai multe informații, chiar și din surse interne, că Samsung vrea să renunțe la producția de ecrane LCD. Dar, compania a amânat în repetate rânduri despărțirea de afișajele „vechi” în ultimii ani din cauza cererii continue. Acum se presupune că există o dată concretă pentru încheierea definitivă a producției LCD la Samsung.

Potrivit site-ului economic sud-coreean The Bell citat de WinFuture, după mai multe amânări, Samsung a decis ca producția de ecrane LCD să fie în sfârșit oprită în iunie 2022. Este sfârșitul unei ere pentru gigantul coreean al electronicelor. Până la urmă LCD-urile au fost unul dintre factorii cheie din spatele ascensiunii Samsung pentru a deveni cel mai mare producător de electronice de larg consum din lume.

Samsung a redus producția de ecrane LCD de ani de zile

Divizia Samsung Display a mai avut doar o singură linie de producție pentru panouri LCD într-o fabrică numită L8-2. Compania a decis deja în 2016 să oprească producția de LCD-uri. În 2017, patru așa-numite linii 5G, adică linii de producție de generația a cincea, au fost închise, iar sistemele de producție folosite acolo au fost vândute Chinei.

Încă din 2017, Samsung a închis așa-numita fabrică 7G pentru panouri LCD mai mari, înainte ca a doua astfel de fabrică de afișaje să fie abandonată în ianuarie 2021. Între timp, prima locație numită a fost complet convertită în afișaje OLED. A doua fabrică, închisă anul trecut, este încă în curs de conversie și va produce și ecrane OLED în viitor. Recent compania a lansat primul model de televizor OLED din ultimii zece ani: Samsung S95B OLED. O altă fabrică de LCD din estul Chinei a fost vândută filialei TCL China Star Optoelectronics.

China Star Optoelectronics Technology a fost înființată în noiembrie 2009 și are sediul în Shenzhen. Este al doilea-lea cel mai mare furnizor de ecrane TFT-LCD din China și al cincilea-lea la nivel global în privința cotei de piață.

Fabricile de afișaje L8-1 și L8-2 au rămas în Coreea de sud ca ultime locații pentru ecrane LCD. Dintre acestea L8-1 a fost deja convertit la producția de așa-numitele panouri QD-OLED (Quantom-Dot-OLED). Deocamdată nu este clar ce se va întâmpla cu L8-2, deși probabil va avea loc în curând o trecere la producția de panouri OLED.