Samsung S95B OLED – primul Samsung OLED TV din ultimii zece ani

667
Samsung S95B OLED primul Samsung OLED TV din ultimii zece ani
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Pentru prima dată în aproape un deceniu, Samsung a anunțat un nou televizor OLED: Samsung S95B OLED TV. Compania spune că noul televizor va merge „cu mult dincolo de ceea ce a fost disponibil de la televizoarele OLED până în prezent”. Samsung S95B OLED va fi disponibil în două dimensiuni de ecran – 55 inch (139,7 centimetri) și 65 inch (165,1 cm). Noile televizoare vor folosi Neural Quantum Processor 4K pe care l-am văzut la televizoarele QLED de vârf ale companiei, cum ar fi Samsung QN95A și Samsung QN90A de anul trecut.

Recent am scris că Samsung a lansat noile televizoare Neo QLED și Lifestyle pentru 2022. Și seria Samsung S95B OLED a fost lansată cu această ocazie. Seria Samsung S95B rulează pe platforma inteligentă Samsung Tizen, care a primit o revizuire masivă pentru 2022. Noua seria are și tehnologiile audio cheie ale Samsung, Object Tracking Sound și Q-Symphony, împreună cu Dolby Atmos. Potrivit TechRadar, Samsung S95B OLED are, de asemenea, „un amplificator de luminozitate OLED și cartografiere perceptivă a culorilor pentru a oferi lumini mai strălucitoare, mai precise și culorile cele mai realiste și realiste”.

Samsung S95B OLED de 65 inch costă aproximativ 3.000$

La CES 2022, membrii selectați ai presei, în spatele ușilor închise, au văzut un ecran QD-OLED al Samsung Display. Sunt șanse mari ca acesta să fie pe televizoarele QD-OLED despre care am auzit atât de mult în ultimul timp. Am știut că acestea vor fi ecrane mai luminoase și vor oferi o acuratețe a culorilor mai bună decât alte televizoare OLED. Acestea fiind spuse, unii ar putea vedea acest lucru ca o schimbare a companiei, care de ani de zile a susținut că modelele sale QLED sunt superioare OLED-ului.

Din punctul de vedere al Samsung, totuși, compania spune că dorește să ofere clienților mai multe opțiuni de televizoare. Este o idee care îi permite companiei Samsung să se mențină ferm pe piața QLED. În același timp Samsung trece și pe piața în plină dezvoltare a televizoarelor OLED, cu această serie Samsung S95G OLED. Vedeți pe I❤️Samsung un top al cel mai bune televizoare Samsung din 2021!

Ecranul OLED aproape că nu are dezavantaje, durata de viață a unui ecran OLED se apropie de 100.000 de ore de funcționare. Acest număr de ore se referă la timpul până la care luminozitatea display-ului OLED ajunge la 50%.

Dar cât vor costa noile televizoare OLED Samsung? Precomenzile pentru Samsung S95B au fost deja lansate pe site-ul companiei din SUA. Se pare că modelul Samsung S95B OLED (QN65S95BAFXZA) de 65 de inch va fi la vânzare pentru 2.999 USD. În același timp modelul QN55S95BAFXZA de 55 de inch va costa 2.199 USD. Inițial prețurile pe site-ul Samsung SUA au fost mai mari pentru ambele modele cu 500, respectiv 200$. Nu știm momentan prețurile pentru Europa. Din păcate nu știm nici data concretă sau chiar o fereastră de lansare pentru cele două modele.