Samsung Display va produce ecrane Micro-LED pentru smartwatch-uri

194
Samsung Display va produce ecrane MicroLED pentru smartwatch
Sursa foto: sammobile.com

Tehnologia Samsung Micro-LED a fost limitată, în esență, la televizoarele de ultimă generație ale companiei. Conform unor informații recente, acest lucru ar putea fi pe cale să se schimbe. Mai multe surse din Coreea de Sud sugerează că Samsung a început să lucreze la ecrane Micro-LED pentru ceasuri inteligente. Compania intenționează să finalizeze dezvoltarea noilor soluții de afișare pentru ceasuri inteligente în acest an, relatează publicația coreeană ETNews.

Ceasurile Galaxy de la Samsung utilizează în prezent ecrane OLED. Samsung Display furnizează și panouri OLED pentru ceasuri inteligente altor producători. Comercializarea de ecrane Micro-OLED va face ca viitoarele modele Galaxy Watch să vină și ele aceste panouri avansate. Ecranele Micro-LED pentru televizoarele Samsung sunt produse de Samsung Electronics nu de Samsung Display.

Viitoarele ceasuri Samsung Galaxy Watch pot avea panouri Micro-LED

Samsung este unul dintre cei mai mari furnizori de ecrane OLED pentru ceasurile Apple. Potrivit SamMobile, Apple dorește să facă unele schimbări majore la ceasurile sale inteligente. Acest lucru ar putea duce la cumpărarea de ecrane Micro-LED pentru ceasurile sale de la Samsung Display. Este cunoscută calitatea ecranelor produse de subsidiara Samsung, iar Apple știe foarte bine acest lucru. Inclusiv ultimele modele de telefoane din seria Apple iPhone 14 au ecrane produse de Samsung Display. De exemplu Apple iPhone 14 Pro Max.

Raportul de contrast este o proprietate a unui ecran. Este definit ca raportul dintre luminanța celei mai strălucitoare nuanțe (alb) și cea a celei mai întunecate nuanțe (negru) pe care ecranul este capabil să o producă într-o anumită situație.

Devenind furnizor de ecrane Micro-LED pentru ceasuri inteligente, Samsung Display se poate asigura că păstrează Apple de client. Panourile Micro-LED vor oferi îmbunătățiri semnificative față de actualele ecrane OLED. Sunt mai luminoase, au un raport de contrast mai bun, o reproducere foarte bună a culorilor și vizibilitate excelentă în lumina directă a soarelui. Aceste ecrane sunt și mai eficiente din punct de vedere energetic, permițând astfel ceasurilor inteligente să-și prelungească durata de viață a bateriei.

Samsung Display a creat o nouă echipă care să lucreze la acest proiect la sfârșitul anului trecut. Obiectivul echipei este de a realiza comercializarea acestei tehnologii în viitorul apropiat. Totuși, va fi un proces lung, iar Samsung Display speră să finalizeze dezvoltarea în acest an.

Vestea că Samsung va produce afișaje Micro-LED pentru ceasurile inteligente vine la scurt timp după informații conform cărora Apple intenționează să treacă la astfel de ecrane pentru viitoarele sale ceasuri inteligente. Astfel Samsung Display va fi într-o poziție bună pentru a satisface cererea de ecrane pentru ceasuri atât de la Samsung, cât și de la Apple.