Ecrane OLED Samsung pentru încă un produs al companiei Apple

425
Samsung va furniza ecrane OLED pentru inca un produs Apple
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung furnizează companiei americane Apple ecrane OLED de câțiva ani. Aceste panouri de afișare sunt utilizate în ceasurile inteligente Apple Watches și pentru iPhone-uri. Acum, potrivit mass-mediei sud-coreene, Apple ar putea intra în lanțul de aprovizionare Samsung Display pentru a furniza panouri OLED pentru iPad-urile viitoare.

Potrivit SamMobile, care citează surse de încredere din Coreea de Sud, Apple a decis să treacă de la ecranele LCD folosite până acum la ecrane OLED pentru unele dintre modelele sale de iPad. Gigantul tehnologic din Cupertino a solicitat Samsung Display să producă panouri OLED hibride pentru iPad-urile de generația următoare. Samsung va începe să furnizeze panouri OLED către Apple pentru iPad-uri începând cu 2022.

Mai multe companii folosesc ecrane Samsung OLED pe laptopuri

Diferențele dintre ecranele LCD (Liquid-Crystal Display) și cele OLED Organic (Light-Emitting Diode) sunt mari. Conform tuturor specialiștilor, ecranele OLED sunt mult mai avansate tehnologic decât ecranele LCD. Pixelii ecranelor LCD nu emit lumină, iar pixelii OLED sunt auto-iluminați și nu necesită o sursă exterioară de lumină. Deja modele de laptopuri Asus, Lenovo, HP și Dell sunt echipate cu ecrane OLED Samsung. Apple a văzut ce pot face astfel de ecrane și este decisă să le folosească pe iPad-rile sale.

Ecranele OLED hibride care vor fi furnizate de Samsung Display companiei Apple sunt mai subțiri decât panourile OLED normale, deoarece utilizează o combinație de tehnologii OLED flexibile și rigide. Aceste panouri utilizează sticlă rigidă ca substrat TFT (Thin Film Transistor) și au o protecție TFE (Thin Film Encapsulation). Samsung Display numește aceste ecrane „Ultra Thin” (UT). Un angajat Samsung a spus că au început deja să pregătească echipamentele pentru fabricarea panourilor OLED hibride pentru Apple.

HP – Hewlett-Packard Company a fost fondată Bill Hewlett și David Packard în 1939. Este o companie de IT cu sediul în Palo Alto, California, SUA. Compania este specializată în producerea calculatoarelor personale, laptopuri, servere, imprimante, etc.

Va fi prima dată când Apple va folosi ecrane OLED. S-a zvonit multă vreme că Apple va trece la tehnologia MicroLED pentru iPad în 2021. Cu toate acestea, compania poate folosi ecrane OLED pe modele high-end și ecrane MicroLED pe modele de gamă medie. Chiar și Samsung folosește panouri MicroLED pentru televizoarele sale de generație următoare.