Samsung nu va mai cumpăra ecrane OLED de la BOE din China

235
Samsung ecrane OLED BOE
Samsung ecrane OLED BOE

Gigantul high-tech sud-coreean Samsung a achiziționat de mai mult timp ecrane OLED și LCD produse de compania BOE din China. Acordul de colaborare dintre cele două companii s-a derulat fără probleme cu beneficii pentru ambele firme. Samsung a folosit aceste ecrane pentru unele dintre televizoarele și telefoanele sale mobile.

Conform unei recente informații publicată recent de colegii noștri de la GizmoChina, Samsung nu mai este interesat să achiziționeze afișaje OLED furnizate de BOE. Potrivit unor surse interne Samsung, acordul încheiat între cele două afaceri va fi anulat începând cu 2023.

Samsung va mai cumpăra ecrane OLED de la BOE

Potrivit unei surse citate de TheElec, Samsung a scos compania BOE de pe lista sa oficială de furnizori. Asta înseamnă că gigantul coreean nu va mai cumpăra niciun produs de la producătorul chinez. Acesta este rezultatul problemelor recente avute de compania BOE cu plățile de redevențe. Potrivit informațiilor, compania sud-coreeană a cerut BOE să plătească redevențe pentru utilizarea numelui Samsung în marketingul său. BOE a refuzat să facă acest lucru. De atunci, Samsung a încetat să mai cumpere cantități mari de ecrane de la BOE.

Afișajele furnizate de BOE au fost folosite de Samsung în smartphone-uri și alte produse. Acum, lista oficială a furnizorilor postată de compania Samsung a dezvăluit că BOE nu mai este parte a furnizorilor pentru ecrane. Tocmai din cauza modificărilor în acordul dintre BOE și Samsung, Samsung va opta acum pentru achiziționarea display-urilor de la CSOT și LG Display.

Yangtze Memory Technologies Corp (YMTC) este un producător chinez de dispozitive integrate cu semiconductori specializat în cipuri de memorie flash (NAND). Cu YMTC guvernul chinez vrea să reducă dependența țării de producătorii străini de cipuri.

Din cauza instabilității geopolitice din jurul Chinei, multe companii, inclusiv Apple și Samsung, își reduc dependența de furnizorii chinezi. Potrivit mai multor informații recente, Apple nu va mai achiziționa cipuri NAND de la compania YMTC. Yangtze Memory Technologies Co., Ltd. este finanțată de guvernul chinez și acest lucru ridică suspiciuni companiei Apple. În schimb, compania americană va cumpăra cipuri NAND de la SK Hynix și Samsung.