Samsung a început să lucreze la ecranele OLED pentru MacBook Pro 2022

350
Samsung Display a inceput sa lucreze la ecranele OLED pentru MacBook Pro 2022
Sursa Foto: Unsplash / Martin Sanchez

Apple se bazează pe Samsung Display pentru a livra panourile OLED pentru modelele MacBook Pro de anul viitor. Conform noilor informații din surse sud-coreene, Samsung Display pregătește deja liniile sale de producție pentru afișajele OLED din viitoarele MacBook Pro. Tot ecrane OLED vor fi și pe Apple iPad-urile din 2022.

Apple are planificat să lanseze modele MacBook Pro de 16 și 17 inch (43,18 centimetri) cu afișaj OLED în 2022. În plus, Apple intenționează să lanseze o tabletă iPad de 10,9 inch (27,69 cm) și una iPad Pro de 12,9 inch (32,77 centimetri) cu afișaje OLED în același an.

Apple MacBook Pro și iPad 2022 cu ecrane OLED

Potrivit sursei coreene, Samsung Display a început dezvoltarea unui nou proces de producție pentru ecranele OLED. Conform Wccftech, care citează site-ul tehnic sud-coreean The Elec, o nouă capacitate de producție va fi utilizată pentru viitoarele MacBook-uri OLED.

La începutul acestui an, Apple a lansat un iPad Pro cu un afișaj mini-LED. Acum ne așteptăm ca Apple să lanseze MacBook-uri actualizate de 14 și 16 inch, tot cu ecrane mini-LED, în săptămânile următoare. Conform informațiilor, anul viitor Apple va lăsa atât variantele mini-LED, cât și OLED ale MacBook-urilor și iPad-urilor.

iPad este o serie de tablete concepute, dezvoltate și comercializate de Apple. Primul iPad a fost lansat pe 03 aprilie 2010. 300.000 de iPad-uri au fost vândute în prima zi. Până la 3 mai 2010 au fost vândute un milion de iPad-uri.

Acesta nu este prima incursiune Apple pe teritoriul ecranelor Samsung OLED. Compania folosește deja aceste afișaje în iPhone-urile sale emblematice și în unele ceasuri Apple. Touch Bar-ul găsit pe MacBook Pro curent este, de asemenea, OLED. Apple, la fel ca alți producători, știe că ecranele OLED produse de Samsung Display sunt cele mai bune de pe piață. Cu toate acestea, aceasta va fi prima dată când Apple extinde utilizarea OLED în gama iPad și MacBook.