Samsung prezintă noi ecrane OLED pliabile pentru telefoane și tablete

390
Samsung prezinta noi ecrane OLED pliabile pentru telefoane si tablete
Sursa Foto: samsungdisplay.com

Samsung Display este cel mai mare producător din lume de ecrane OLED de dimensiuni mici utilizate în smartphone-uri și tablete. Recent, compania a intrat pe piața OLED de dimensiuni medii cu noile sale afișaje cu rată de reîmprospătare ridicată pentru laptopuri. Compania produce chiar și ecrane OLED flexibile pentru smartphone-uri pliabile precum Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3.

Acum gigantul high-tech sud-coreean a creat un nou site web pentru a prezenta toți factorii de formă posibili cu panourile sale OLED flexibile. Compania își numește ecranele flexibile Flex OLED și există cinci subcategorii, conform SamMobile: Samsung Flex Bar; Flex Note; Flex Square; Rollable Flex și Slidable Flex.

Ecranele Flex OLED pliabile Samsung

Ecranul Samsung Flex Bar este pentru smartphone-uri pliabile în stil clapetă. Un astfel de ecran a debutat pe Samsung Galaxy Z Flip, anul trecut, iar în acest an îl găsim pe Galaxy Z Flip 3. Ecranele OLED Samsung Flex Note sunt pentru laptopuri cu ecrane pliabile. Samsung Flex Square este pentru smartphone-uri pliabile precum Galaxy Z Fold 3.

Ecranele Rollable Flex ale companiei sud-coreene pot fi folosite în dispozitive cu ecrane rulabile și am putea vedea astfel de dispozitive în viitor. LG folosește un ecran OLED similar într-unul dintre televizoarele sale rulabile. LG Electronics s-a retras din afacerea cu telefoane mobile. Ecranul Samsung Slidable Flex poate fi utilizat la smartphone-urile cu ecran glisant. OPPO a prezentat un astfel de prototip de smartphone la începutul acestui an, dar acesta nu a fost încă lansat.

HDR10+ are culori mai bogate, mai vii și mult mai multe detalii în condiții diferite de lumină. HDR10+ optimizează luminozitatea și contrastul unui videoclip cadru după cadru sau scenă după scenă. Este un standard open-source.

Ecranele OLED flexibile produse de Samsung Display pot fi pliate, rulate sau glisate. Acestea oferă luminozitate ridicată, redare de conținut HDR10+, o rază mică de pliere (R 1,4) și o sticlă de protecție (UTG) mai bună a ecranului, în comparație cu produsele de la firme rivale. Ecranele pot fi pliate de peste 200.000 de ori, echivalentul a deschiderii și plierii de 100 de ori zilnic timp de cinci ani.