Samsung Electro-Mechanics produce un condensator ceramic foarte mic

497
Samsung Electro Mechanics produce un condensator ceramic foarte mic
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Producătorul de componente electronice Samsung Electro-Mechanics a dezvoltat un condensator ceramic multistrat (MLCC), de mare capacitate, a declarat compania. Un condensator ceramic multistrat reglează fluxul de curent într-un circuit. În acest fel este o componentă centrală a dispozitivelor electrice, cum ar fi smartphone-urile, aparatele electrocasnice și vehiculelor electrice.

Primul MLCC (multi-layer ceramic capacitor) din lume este ultra-mic și de mare capacitate, conceput pentru foarte multe aplicații IT. Acest nou MLCC este diferit de cel care a fost introdus de compania Samsung Electro-Mechanics la începutul anului. Ambele modele sunt potrivite pentru smartphone-urile 5G și alte categorii de produse.

Samsung Electro-Mechanics produce un condensator de 0,4 x 0,2 mm

Comparativ cu precedentul MLCC, cea mai recentă soluție Samsung măsoară doar 0,4 x 0,2 mm. Noul condensator este de câteva ori mai mic și are o capacitate de 1,0 microfarad și o tensiune de 6,3 V. Samsung Electro-Mechanics susține că noul MLCC a fost dezvoltat pe măsură ce cererea pentru soluții ultra-mici a crescut. Este nevoie de astfel de piese în telefoanele 5G și în sistemelor multi-camere mai avansate.

Aproximativ 1.000 de condensatori pot fi într-un dispozitiv mobil, a spus Samsung. Utilizând tehnologiile dezvoltate de echipa internă a companiei lansată anul trecut, firma a reușit să mențină o capacitate ridicată de 1,0 uF în timp ce a crescut tensiunea nominală de 1,5 ori de la 4,0 V la 6,3 V, a spus Samsung.

Un condensator ceramic multistrat este format dintr-un număr mare de condensatori ceramici individuali, așezați în straturi unul peste altul și conectați împreună în paralel. Primi trei producători mondiali sunt Samsung Electro-Mechanics, Kyocera, ​​Taiyo Yuden și Murata.

Compania se așteaptă ca noul condensator să fie utilizat pentru echipamente electronice destinate vehiculelor cu conducere autonomă și dispozitivelor mobile.

Cel mai recent condensator (Samsung Electro-Mechanics) este primul produs din industrie care are o dimensiune așa de mică, o capacitate mai mare și o tensiune nominală îmbunătățită”. A spus Kim Doo-young, șeful afacerii Samsung Electro-Mechanics, conform The Korea Herald. „Compania va continua să investească în tehnologii și materiale necesare dezvoltării produselor de ultimă generație„, a adăugat Kim.