Samsung dezvoltă un MLCC subțire pentru smartphone-urile 5G

572
Samsung dezvolta un MLCC subtire pentru smartphone 5G
Sursa Foto: Samsung Electro-Mechanics Co.

Samsung Electro-Mechanics Co. a anunțat ieri că a dezvoltat un condensator ceramic multistrat ultra-subțire(MLCC) cu o structură cu trei prize care poate fi utilizat în smartphone-urile 5G. Cu acest condensator (multilayer ceramic chip capacitors) subsidiara Samsung își propune să-și crească vânzările pentru producătorii globali de smartphone-uri.

Samsung Electro-Mechanics a declarat că a început deja să furnizeze producătorilor de smartphone-uri acest nou condensator MLCC. Acesta are trei prize de 0,65 mm și este foarte subțire subțire, cu 18% mai subțire decât produsele sale anterioare. MLCC este o componentă centrală a dispozitivelor electrice care controlează fluxul stabil de curent în circuitele produselor electrice.

MLCC Samsung pentru smartphone-uri 5G, foarte subțire și performant

Samsung Electro-Mechanics a declarat că cel mai recent MLCC este cel mai subțire dintre toate MLCC-rile de pe piață. Are dimensiunile de 1,2 milimetri lungime și 0,9 mm lățime. Noul condensator ceramic multi-strat utilizează cele mai noi tehnologii de turnare. Un astfel de condensator cu trei prize are o priză de împământare suplimentară față de celelalte MLCC-uri și permite o reducere mai bună a zgomotului de putere de înaltă frecvență.

Compania, care și-a început afacerea cu MLCC în 1988, a declarat că acest condensator multi-strat cu trei prize va elimina mai bine zgomotul de înaltă frecvență de pe unitatea de alimentare a procesorului de aplicații mobile și va permite creșterea eficienței spațiului intern pentru smartphone-uri.

Există o cerere masivă de MLCC miniaturale, performante și extrem de fiabile. Acestea sunt folosite la comunicațiilor mobile 5G și automobilele electrice”. A declarat Kim Doo-young, șeful unității componente la Samsung Electro-Mechanics.

Printre cei mai importanți producători de condensatoare MLCC sunt Murata Manufacturing Co. (Japonia); Samsung Electro-Mecanics (Coreea de Sud); Kyocera Corporation (Japonia); TDK Corporation (Japonia); Future Electronics (Canada) și Vishay Intertechnology (SUA).

Noul MLCC Samsung este pregătit să devină omniprezent și să fie adoptat pe scară largă de dispozitivele mobile 5G, de aparatele electrocasnice și de industria auto. Samsung speră că cel mai recent condensator al său poate înregistra vânzări rapide cu cererea tot mai mare de smartphone-uri 5G.

Potrivit TrendForce, o companie de cercetare de piață, producția globală de smartphone-uri 5G pentru acest an este de așteptat să fie de aproximativ 500 de milioane de unități. Este o creștere față de anul trecut, când au fost produse 240 de milioane de unități, conform The Korea Herald. Rata de penetrare a smartphone-urilor 5G este prognozată să ajungă la 37%, în creștere față de 19% în 2020.