Un inductor de putere este o componentă electronică cheie din interiorul smartphone-urilor, dispozitivelor purtabile și vehiculelor electrice. Acesta ajută bateria să furnizeze un flux stabil de energie electrică către semiconductori. Samsung Electro-Mechanics produce acum cel mai mic astfel de inductor din lume.

Potrivit Samsung Electro-Mechanics, noul inductor de putere este cu aproximativ 50% mai mic decât cel mai mic produs din industrie, are o lățime de 0,8 milimetri și o lungime de 0,4 mm, o dezvoltare semnificativă de la o lățime de 12 mm și o lungimea de 10 mm. Grosimea celui mai recent produs măsoară 0,65 mm.

Samsung Electro-Mechanics folosește pulberi microscopice pentru inductor

Performanțele produselor electronice cresc mereu și funcționalitățile lor se diversifică. Astfel dimensiunea componentelor interne trebuie să scadă odată cu o îmbunătățire a performanței și a volumului”. A spus șeful Institutului Central de Cercetare de la Samsung Electro-Mechanics Kang Heon-hur, conform The Korea Herald.

Inductoarele de putere miniaturale sunt esențiale pentru dispozitivele de ultimă generație. La noile smartphone-uri spațiile interne s-au micșorat, au devenit mai ușoare și mai mici pentru a se potrivi mai multor componente și pentru a găzdui funcții 5G și multi-camere. De asemenea, deoarece componentele cu specificații superioare consumă mai multă energie electrică, cele mai noi dispozitive necesită inductoare de putere care pot rezista la acest consum mai intens.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Samsung Electro-Mechanics este o filială a grupului Samsung care produce componente electronice. Compania produce piese cip-uri, plăci cu circuite imprimate, module de cameră, module de rețea și substraturi semiconductoare. A fost fondată în 1973.[/vc_message]

Pentru reducerea dimensiunii, Samsung Electro-Mechanics a folosit o tehnologie de fabricare a substratului semiconductor utilizată pentru condensatoarele ceramice multistrat. De asemenea, compania a fabricat inductoarele de putere în unități de substrat în loc să le proceseze în unități individuale pentru a spori productivitatea.

Performanța unui inductor de putere este determinată de ce tip de materie primă magnetică folosește și de câte bobine pot fi plasate într-un spațiu limitat. Pentru materia primă, Samsung Electro-Mechanics a folosit pulberi ultramicroscopice. De asemenea, compania a plasat bobinele una lângă cealaltă, fără să rămână niciun spațiu. A folosit o metodă de marcare a circuitelor cu lumină, tehnologie folosită la fabricarea semiconductoarelor”. A spus un oficial al companiei Samsung Electro-Mechanics.

Compania nu a specificat dacă aceste inductoare de putere se vor regăsi pe Samsung Galaxy S21 sau un viitor Galaxy Z Fold.