Samsung Electro-Mechanics și Apple colaborează pentru viitorul cip M2

414
Samsung Electro-Mechanics si Apple colaboreaza pentru viitorul cip M2
Sursa Foto: via 9to5mac.com

Samsung Electro-Mechanics și Apple colaborează la crearea cipului M2. Samsung dezvoltă matricea de grilă cu bile flip chip – flip chip ball grid array (FC-BGA) pentru noua generație de Apple Silicon. Apple a început să dezvolte procesorul M2 imediat după introducerea lui M1. Compania americană dezvoltă cel puțin nouă PC-uri Mac echipate cu M2, succesorul lui M1. Este de așteptat ca Apple să introducă procesorul M2 în prima jumătate a anului.

Potrivit sursei sud-coreene ET News citată de 9to5mac, Samsung a furnizat anterior piese FC-BGA pentru cipul M1 care a fost lansat în noiembrie 2020. În acest fel colaborarea Samsung Electro-Mechanics și Apple este normală. Procesorul M1 este primul sistem pe un cip (SoC) proiectat de Apple pentru Mac-uri. Cipul se află în prezent pe MacBook Air de 13 inch; MacBook Pro de 13 inch; Apple iPad Pro de 12,9 inch și 11 inch; Apple iPad Air de generația a cincea; Mac Mini și iMac de 24 inch.

Samsung Electro-Mechanics și Apple lucrează la viitorul procesor M2

Cunoscutul Mark Gurman de la Bloomberg a declarat în buletinul său informativ Power On de la începutul acestui an că Apple plănuiește o serie de noi Mac-uri pentru 2022. Aceasta include mai multe Mac-uri cu noul procesor Apple M2. Este posibil să vedem unele dintre aceste noi Mac-uri anunțate la viitorul eveniment Apple Worldwide Developers Conference (WWDC 22) din iunie. Samsung Electro-Mechanics a participat la proiectul de dezvoltare al Apple M2, deoarece a primit scoruri mari de la furnizarea de substraturi cu specificații înalte pentru seria Apple M1. Există o mână de companii care pot furniza în mod fiabil FC-BGA companiei Apple.

Ibiden Co. este o companie japoneză fondată în 1912. Este un furnizor produse electronice realizate dintr-o mare varietate de materiale și mase ceramice pentru circuite integrate, cipuri grafice și microprocesoare.Apple și Intel sunt printre clienți.

În ciuda faptului că Taiwan și Japonia investesc miliarde de dolari în FC-BGA, Apple are un număr mic de companii, precum Ibiden din Japonia și Unimicron din Taiwan, care furnizează FC-BGA. Spre deosebire de alte substraturi, FC-BGA necesită o tehnologie avansată care face dificilă intrarea în afacerea FC-BGA. În acest fel noua colaborare Samsung Electro-Mechanics și Apple este normală.

Potrivit Bloomberg, Apple a început testarea internă a mai multor Mac-uri noi cu procesoare M2 de ultimă generație. Din câte se pare Apple este de așteptat să lanseze „cel puțin” nouă Mac-uri cu procesorul Apple M2. Probabil este vorba despre tablete și laptopuri mai puternice cu variante Max, Pro și Ultra, așa cum a făcut Apple cu M1 Pro și M1 Max.