Samsung Electronics este cel mai bun angajator din lume în 2023

328
Samsung Electronics
Sursă fotă: sketchfab

De două zile Forbes a anunțat lista cu „Cei mai buni angajatori din lume – World’s Best Employers 2023″. Samsung Electronics este pe primul loc pe lista anuală a Forbes cu cei mai buni angajatori din lume timp de patru ani consecutiv. Realizat în parteneriat cu firma independentă de cercetare de piață Statista, clasamentul Forbes recunoaște companiile cu cele mai bune performanțe la nivel global pe baza impactului și imaginii corporative, dezvoltarea talentelor, egalitatea de gen și responsabilitatea socială.

În cooperare cu Statista, Forbes a efectuat un sondaj pe 170.000 de angajați din peste 50 de țări, inclusiv în Coreea de Sud, SUA, Marea Britanie, Germania, China, India și Vietnam. Respondenții au fost întrebați dacă ar recomanda compania familiei sau prietenilor. În același timp, au trebuit să-și evalueze angajatorul pe baza unor criterii precum mediul de lucru și orele de lucru, beneficiile pentru sănătate, oportunitățile de formare și avansare, salariu și diversitatea locului de muncă.

Răspunsurile au fost combinate într-un punctaj, iar 700 de companii cu cele mai mari scoruri au ajuns pe lista finală. Pe parcursul întregului proces de sondaj, inclusiv recrutarea respondenților, companiilor li sa interzis implicarea, iar anonimatul respondenților a fost garantat.

Samsung Electronics – World’s Best Employers 2023

Compania Samsung Electronics a ocupat primul loc în Forbes World’s Best Employers 2023. A fost urmat de Microsoft, Alphabet și Apple. Locul cinci a fost ocupat de italienii de la Ferrari. IBM, Abobe, Costco Wholesale, BMW Group și Cisco Systems au ocupat locurile până la zece.

În timp ce cele mai grele companii din industriile IT și electronice au dominat primele 5 locuri, companiile din sectorul de retail și en-gros – cum ar fi Costco (nr. 8), lanțul german de farmacii Rossmann (nr. 16) și magazinul francez de articole sportive Decathlon (nr. 24) – au fost cel mai reprezentate pe listă, ocupând 61 din cele 700 de locuri.

Companiile de automobile au avut a doua cea mai bună prezentare din toate sectoarele. Dincolo de numărul 5 al producătorului auto italian Ferrari, BMW și Bosch au fost pe 9 și, respectiv, numărul 19. Honda din Japonia a ocupat locul 21, potrivit Forbes.

Forbes este o editură și revistă americană, înființată în 15 septembrie 1917 de către Bertie Charles Forbes. BC Forbes a devenit redactor-șef, funcție pe care a deținut-o până la moartea sa în 1954. Acum redactor șef este Steve Forbes, nepotul lui BC Forbes.

Supremația Samsung pe locul unu în ultimii ani poate avea ceva de-a face cu mediul său confortabil de lucru. Acesta include cafenele interne și săli de sport; un „Laborator de creație” care le permite angajaților să împărtășească idei pentru a fi luate în considerare și apoi să facă parte din procesul de dezvoltare a produsului prin comercializare.

De asemenea, în cadrul companiei sunt programe de formare și schimb de talente care permit angajaților să se deplaseze între sediul coreean și filiale. Acest lucru, spune șeful personalului corporativ de la Samsung, „ne ajută să consolidăm rețeaua globală între angajați și să sprijinim creșterea angajaților noștri din întreaga lume”.