Samsung Electronics are cele mai multe brevete din lume

375
Samsung Electronics are cele mai multe brevete din lume
Sursa Foto: androidheadlines.com

Samsung Electronics este unul dintre cele mai mari nume din industria tehnologiei. Și conform unui raport Capital on Tap, conglomeratul sud-coreean este și cea mai inovatoare companie de tehnologie, cel puțin din punct de vedere al brevetelor. Samsung Electronics a solicitat 13.024 de brevete în 2021 (9.499 de la Samsung Electronics și 3.524 de la Samsung Display). Huawei a fost pe locul al doilea, cu 9.739 de noi cereri de brevet.

Producătorul chinez de afișaje BOE, gigantul american Qualcomm și LG Electronics mai sunt pe primele cinci. Tencent, Baidu, Intel, IBM, Apple, Panasonic, Microsoft, TSMC și alte mari companii le urmează, conform AndroidHeadlines.

În ciuda tuturor obstacolelor care au apărut în calea companiilor de tehnologie în ultimii doi ani, inovația a rămas o preocupare de top pentru toate. La urma urmei, inovația se află în centrul industriei tehnologice și este ceea ce conduce industria înainte. După cum putem vedea în acest raport, cele mai mari companii din industrie au făcut mii de descoperiri tehnologice în 2021. Au depus milioane de cereri de brevete combinate în ultimele 12 luni.

Samsung Electronics, Sony și IBM pe primele trei locuri

Dacă luați în considerare totalul cererilor de brevet depuse de fiecare companie de-a lungul anilor, Samsung Electronics se află în fruntea topului cu o marjă destul de mare. Gigantul coreean a depus până acum nu mai puțin de 263.702 de brevete. Când combinăm acest număr cu brevetele de la Samsung Display (26.219), totalul crește la 289.921. Un alt gigant în domeniul electronicelor este pe locul doi. Sony are la activ 197.279 de cereri de brevete. IBM este pe trei cu 187.709 de brevete. Mitsubishi, LG și Huawei sunt celelalte trei companii cu peste 100.000 de brevete în total.

Mitsubishi este un brand japonez cu peste două sute de companii, grupuri, fundații și alte organizații diferite. Toate folosesc logo-ul Mitsubishi, dar sunt independente din punct de vedere juridic. Mitsubishi „mitsu” și „hishi” înseamnă „trei diamante”.

Că Samsung Electronics se află în fruntea acestor topuri nu este însă o surpriză. Compania este printre primii zece inovatori în mai multe domenii tehnologice emergente în ultimul deceniu. Este pe primele locuri în topurile pentru majoritatea cererilor de brevete în domeniul realității virtuale și augmentate (VR și AR), 5G, conducere autonomă și inteligență artificială și învățare automată (AI & ML) din 2011.

Companii precum LG, Intel, Huawei și IBM au făcut, de asemenea, mii de descoperiri în ultimul deceniu. Toți acești giganți tehnologici devin din ce în ce mai inovatori cu fiecare an care trece. Dar patrimoniul extrem de bogat al Samsung îl va menține în vârf pentru o lungă perioadă de timp.

În viitor ne așteptăm ca aceste companii să continue să facă mai multe inovații în tehnologiile de mâine, cum ar fi 5G, AI, conducere autonomă, VR și AR, securitate cibernetică și calcul cuantic. Ne așteptă vremuri interesante pe pasionații de tehnologie și nu numai.