Samsung Electronics va plăti dividende record în următorii ani

457
Samsung Electronics va plati dividende record in urmatorii ani
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung Electronics a publicat ieri rezultatele financiare pe 2020. Gigantul tech a avut un profit de ~32,1 miliarde dolari în 2020. Acum, compania a confirmat planurile de a plăti dividende record acționarilor în următorii trei ani. Samsung va continua să crească suma în următorii trei ani ca parte a eforturilor de îmbunătățire a valorii acționarilor. Echivalentul a 11,8 miliarde de dolari va fi returnat investitorilor pentru anul fiscal 2020 care s-a încheiat pe 31 decembrie. Plățile vor fi făcute începând cu luna aprilie. Adică 1,73 dolari pe o acțiune obișnuită.

Siguri unii acționari Samsung Electronics vor fi încântați de această sumă, alții nu. Oricât de ciudat ar suna, gama reacțiilor acționarilor la această mișcare va varia probabil de la mulțumire la indiferență sau la dezaprobare furioasă. Dar acțiunile Samsung, la fel și a altor firme, scad și cresc mereu. De exemplu, ieri acțiunile Samsung Electronics au scăzut cu 2,22% pe parcursul zilei și au ajuns la aproximativ 1,70 dolari. Faptul că această scădere a prețurilor este aproape identică cu creșterea anunțată a dividendelor nu este o coincidență. Piața își face treaba.

Samsung Electronics vrea să investească și mai mult

O firmă care își mărește plățile de dividende și vrea să investească nu este deosebit de interesantă pentru investitorul mediu. Probabil nu mulți oameni s-au îmbogățit vânzând și cumpărând acțiuni Samsung, dar au fost câțiva. Din acest motiv probabil nimeni nu va sărbători că va putea lua niște bani gratis, potrivit SamMobile.

Samsung Electronics produce aproximativ o cincime din exporturile totale din Coreea. Compania are veniturile egale cu aproximativ 17% din PIB-ul Coreei de Sud. Are o influență puternică asupra dezvoltării economice, a politicii, mass-mediei și culturii din Coreea.

Mai mult, Samsung a trimis și câteva semnale mixte. Pentru că, la fel cum și-a sporit dividendele la niveluri istorice, a susținut că este, de asemenea, în căutarea unor fuziuni și achiziții majore. Acesta nu este un șoc, dar folosirea termenului „major” este discutabilă.

Am analizat foarte atent opțiunile de fuziuni și achiziții în ultimul an. Putem spune că s-au făcut multe pregătiri în acest scop„. A spus directorul economic Choi Yoon-ho „Datorită incertitudinilor globale care înconjoară mediul nostru de afaceri, este dificil să vorbim despre date specifice. Credem că vom putea face tranzacții semnificative în următorii trei ani pe baza pregătirilor făcute”, a continuat Choi Yoon-ho.

Este prima dată când Samsung Electronics a dezvăluit oficial planurile de mari achiziții de când a cumpărat Harman International în 2017.