Samsung Electronics își extinde ecosistemul HDR10+

847

Samsung Electronics a anunțat extinderea ecosistemului HDR10+ către 45 de parteneri din industriile conexe, conform NewsSamsung. În același timp gigantul tech a anunțat și construcția unui nou centru de certificare în China. Noile parteneriate includ atât servicii online de streaming sau de conținut, cât și servicii pentru industria de semiconductori. Toate acestea vor îmbunătăți calitatea imaginii și vor extinde impactul pe care îl are tehnologia HDR10+ pe diferite segmente de piață.

În luna iunie, Samsung a lansat programul de certificare HDR10+ și noul logo în parteneriat cu 20th Century Fox și Panasonic. HDR10+ este tehnologia standard Samsung de ultimă generație pentru procesarea imaginilor. HDR10+ optimizează nivelurile de luminozitate și contrastul pentru fiecare cadru, ceea ce face ca zonele luminoase și cele întunecate să fie mai intense, astfel încât să ofere o experiență reală de vizionare.

Datorită noilor parteneriate utilizatorii vor putea accesa în curând mai mult conținut în culori vii, mult mai realiste. Rakuten TV, un serviciu european de streaming online, va oferi conținut HDR10+ începând cu prima jumătate a anului viitor. Unul dintre cele mai mari servicii OTT / VOD (Over-The-Top / Video On Demand), din Europa Centrală și de Est, MEGOGO, finalizează în prezent procesul de licențiere HDR10+. MEGOGO va adopta oficial HDR10+ și intenționează să lanseze conținut HDR10+ pe platforma sa, disponibilă pe toate device-urile Samsung Smart TV.

Warner Bros și Amazon parteneri în ecosistemul Samsung HDR10+

De asemenea, în 2017, Samsung a lansat serviciul premium de streaming video Prime Video, împreună cu Amazon. Acesta a devenint primul serviciu de streaming care difuzează toate videoclipurile de 4K (UHD) în HDR10+. În 2018, Amazon a integrat HDR10+ în Amazon Fire Stick 4K, care a fost lansat în octombrie. Un alt partener HDR10+ este și Warner Bros. Home Entertainment a creat peste 70 de titluri compatibile HDR10+ și intenționează să aibă peste 100 de titluri disponibile pentru distribuție digitală în HDR10+, până la începutul anului viitor.

Amazon este cea mai mare platformă de comerț electronic și cloud computing din lume cu sediul în Seattle, Washington. Jeff Bezos a fondat compania în 1994. Bezos a ales numele Amazon pentru că era un loc „exotic și diferit”, așa cum el și-a imaginat pentru afacerea sa de internet.

Samsung încheie, de asemenea, parteneriate cu principalii producătorii de cip-uri pentru smartphone-uri. Qualcomm membru al alianței HDR10+, a anunțat recent că HDR10+ va fi integrat pe noul său procesor Snapdragon 855. Arm, companie britanică din tehnologia mobilă, care a colaborat cu Samsung System LSI, se va alătura ecosistemului HDR10+. În acest fel influența tehnologiei HDR10+ va crește foarte mult în telefonia mobilă.

În contextul în care HDR este deja una dintre cele mai importante tehnologii, responsabilă pentru calitatea excelentă a imaginii, formatul Samsung HDR10+ câștigă din ce în ce mai mult teren. HDR10+ a fost deja foarte bine primit de către companii importante din diverse industrii. Samsung va continua să dezvolte această tehnologie, menținându-și poziția de lider în tehnologia HDR și prezența constantă pe piața globală TV„. A declarat Hyogun Lee, vicepreședinte executiv al Visual Display Business Samsung Electronics.

Samsung a primit certificarea HDR10+ pentru televizoarele din 2018

Ce este HDR10+? Prezentat în 2017, HDR10+ reproduce culorile cu un nivel de precizie care anterior nu a putut fi atins. La majoritatea televizoarelor, există un decalaj între gama dinamică de culori pe care afișajul este capabilă să o producă și culorile reale ale conținutului descris. HDR10+ permite televizoarelor să afișeze culori mai accentuate, adăugând adâncime imaginilor iar conținutul este mai realist și mai imersiv.

Samsung a primit certificarea oficială a logo-urilor HDR10+ pentru televizoarele TV 2018 Premium UHD și QLED, inclusiv QLED 8K. Este o dovadă, dacă mai era nevoie, a capacității afișajelor Samsung de a produce imagini foarte realiste.