Samsung elimină înregistrarea video 8K a lui Galaxy S23 Ultra

343
Samsung elimina inregistrarea video 8K a lui Galaxy S23 Ultra
Sursa foto: androidpolice.com

Samsung Galaxy S23 Ultra se numără printre cele mai bune telefoane centrate pe cameră în 2023. Pe lângă camerele sale uimitoare cu teleobiectiv, S23 Ultra poate înregistra videoclipuri 8K la până la 30 fps. În mod implicit, telefonul captează videoclipuri de 8K cu o rată de biți de 80 Mbps, deși o comutare opțională „Videoclipuri cu rata de biți mare” a mărit rata de biți pentru o calitate și mai bună. Dar acest lucru a dus la unele bâlbâieli și sacadări deranjante. Din acest motiv Samsung a dezactivat această opțiune cu actualizarea din iulie 2023.

Potrivit AndroidPolice, există mai multe postări pe Reddit de la proprietarii Galaxy S23 Ultra despre dezactivarea acestei opțiuni. Samsung nu a oferit oficial o explicație cu privire la motivul pentru care a dezactivat această funcție. Există posibilitatea ca Samsung să fi luat această decizie în urma plângerilor legate de problemele din videoclipurile înregistrate.

Galaxy S23 Ultra fără înregistrare video 8K

Cu toate acestea, Samsung ar fi trebuit să menționeze acest lucru în jurnalul de modificări al actualizării. La urma urmei, nu este o experiență plăcută să găsești dintr-o dată o funcție foarte promovată dezactivată. Cu atât mai mult pe un pe un telefon pentru care ai plătit peste 1.300 de euro. Deocamdată, puteți continua să înregistrați videoclipuri cu rate de biți ridicate la rezoluție 4K la până la 60 fps pe Galaxy S23. Clipurile filmate cu această funcție activată sunt salvate în format HEVC pentru a economisi spațiu.

HEVC – High Efficiency Video Coding – Codare video de înaltă eficiență este un standard de compresie video. Formatul HEVC a fost dezvoltat în comun de mai multe companii, printre care: Samsung, General Electric, M&K Holdings, NTT și JVC. Kenwood.

Desigur, înregistrarea videoclipurilor de 8K de pe modelul actual de smartphone-uri nu oferă nicio îmbunătățire masivă a calității sau a detaliilor față de clipurile 4K. Pentru puținul beneficiu pe care îl oferă, videoclipurile ocupă mai mult de două ori spațiul de stocare față de o înregistrare 4K obișnuită. În plus, atunci când înregistrați în 8K, sunteți limitat la shooter-ul principal de 200MP al S23 Ultra. Explicația este simplă: camerele telefoto și ultrawide nu pot filma la o rezoluție atât de mare

Samsung ar putea activa opțiunea de rată de biți mare pentru videoclipurile 8K pe Samsung Galaxy S23 Ultra cu viitoarea actualizare One UI 6 beta sau One UI 5.1.1. Ambele actualizări ar trebui să fie lansate în următoarele zile.