Acasă Stiri Samsung ar putea elimina mufa pentru căști de 3,5 mm la Note...

Samsung ar putea elimina mufa pentru căști de 3,5 mm la Note 10

Cea mai nouă informație apărută în presa sud-coreeană ar putea fi ușor pusă în categoria „prea devreme pentru a fi credibil„. Dar atunci când este vorba despre Samsung, eventuala scoatere a jack-ului pentru căști de pe telefoanele sale, cu siguranță atrage atenția. Se pare că Galaxy Note 10 poate fi primul smartphone Samsung fără o mufă pentru căști, potrivit unor surse din domeniul telefoniei mobile, citate de ETNews.

Potrivit SamMobile, nu există motive care să justifice motivul pentru care Samsung ar putea face acest pas. Informația menționează că Samsung ar mai putea aștepta până la Galaxy S11 înainte de a-și lua rămas bun de la jack-ul tradițional de 3,5 mm. Se pare că Samsung va oferi un convertor USB de tip C la jack-ul de 3,5 mm în cutie, ceea ce nu va fi surprinzător. Samsung nu a uitat niciodată să pună conectorii și convertoarelor necesare în cutie.

Smartphone-le emblematice ale companiei vin cu un convertor standard USB-USB de tip C pentru transferul de date de la alte dispozitive și, până de curând, Samsung a oferit și un convertor microUSB la convertorul de tip C pe toate piețele.

Jack-ul pentru căști pe Note 10 va fi în cele din urmă sacrificat de Samsung

Când mufa pentru căști a dispărut, trebuie să ascultați muzica prin cablu utilizând acest terminal USB-C sau să folosiți căștile fără fir Bluetooth. Căștile de 3,5 mm nu pot fi conectate direct la portul USB-C. Pentru a utiliza căști de 3,5 mm, trebuie să utilizați o mufă de conversie separată.

Mufa pentru căști sau mufa jack, este o familie de conectori electrici folosiți în mod obișnuit pentru semnale audio analogice. A fost inventată pentru utilizarea în tablouri telefonice în secolul al XIX-lea. Dimensiunea de 3,5 mm a fost concepută în anii 1950 și rămâne un standard utilizat și astăzi.

Nu există niciun motiv anume pentru care Samsung vrea să elimine mufa pentru cască în unele modele emblematice. În industria telefoanelor mobile, au fost luate în considerare avantajele designului de smartphone și implementarea căștilor fără fir. Designul smartphone-ului se schimbă devenind tot mai subțire. Performanțele vor evolua în continuare, dar ca dimensiuni smartphone-ul nu ar trebui să crească.

Este posibil ca trendul designului să ducă la necesitatea dispariției jack-ului pentru căști. Samsung și-a împachetat telefoanele cu atât de multă tehnologie în ultimii ani încât ar putea să aibă nevoie în curând de spațiu suplimentar, pentru a adăuga caracteristici majore, fără a mări considerabil dimensiunile dispozitivului. Trebuie obținute performanțe maxime cu minimum de piese, scoaterea mufei pentru căști va economisi spațiu pentru alte lucruri. Noul spațiu va permite să se mărească capacitatea bateriei, să se instaleze componente noi și automat să se îmbunătățească performanțele.

Mai mulți producători au eliminat mufa pentru căști

Pe lângă problemele de proiectare, căștile fără fir trebuie luate în considerare dacă se elimină mufele de 3,5 mm. Potrivit companiei de cercetare de piață Strategy Analytics, piața mondială a căștilor wireless este de așteptat să atingă 73,9 milioane de unități în 2019 și 100 de milioane de unități în 2022. Este o creștere de 42% de la 51,9 milioane anul trecut. Totuși, pe măsură ce se extinde utilizarea căștilor fără fir, valoarea jack-urilor pentru căști scade.

Ar fi trist să vedem că jack-ul pentru căști este sacrificat. Totuși majoritatea producătorilor trec deja spre soluții audio wireless și USB de tip C. Inevitabil gigantul high-tech sud-coreean se va alătura acestui trend la un moment dat. Apple a eliminat mufa pentru cască când a lansat seria iPhone 7 în 2016. Dacă Samsung hotărăște ca acest lucru să se întâmple cu Galaxy Note 10 sau mai târziu, rămâne de văzut.

Stiri

Nintendo Switch – viitoarea consolă premium cu afișaj OLED Samsung

Compania Nintendo intenționează să dezvăluie anul acesta un model de consolă de jocuri Nintendo Switch echipată cu un ecran mai mare. Noul...

Wildlife Watch – un program Samsung pentru combaterea braconajului

Samsung a anunțat lansarea Wildlife Watch, un nou program pilot care folosește tehnologia pentru a ajuta la combaterea braconajul. Ținta este combaterea...

Samsung a stabilit un nou record de viteză de descărcare în 5G

Samsung Electronics Co. a declarat joi că a atins cea mai rapidă viteză de descărcare din industrie cu o tehnologie avansată de...

Samsung Galaxy A22 5G în lucru, mai multe detalii despre el

Era clar încă de la lansare că Samsung Galaxy A32 5G nu va rămâne cel mai ieftin telefon Samsung 5G mult timp....

Samsung va lansa trei noi procesoare Exynos în 2021

Samsung se numără printre acei producători de smartphone-uri, foarte rari, care își produc și propriile procesoare. Gigantul tech sud-coreean dezvoltă permanent noi...

Următorul Samsung Galaxy Watch ar putea rula Werar OS în loc de Tizen

Mai multe dovezi din ultimul timp indică faptul că Samsung dezvoltă un dispozitiv purtabil cu Wear OS numit în cod intern „Merlot”....

Samsung îmbrățișează noile standarde de eficiență energetică ale UE

În martie 2021 se vor introduce noile etichete energetice ale Uniunii Europene pentru aparatele de uz casnic. Acest lucru a fost stabilit...