Samsung lucrează cu Epic Games pentru jocuri pe telefoanele pliabile

274
Samsung ar putea lucra cu Epic Games pentru jocuri pe telefoanele pliabile
Sursa foto: sammobile.com

După renunțarea la Galaxy Note, considerată seria de telefoane pentru profesioniști, Samsung a comercializat telefoanele pliabile pentru utilizatorii de putere. Seria Galaxy Z Fold oferă multitasking și productivitate mult mai bune decât smartphone-urile obișnuite. Pentru a îmbunătăți acest lucru, firma sud-coreeană ar putea aduce jocuri exclusive pe aceste dispozitive. Potrivit ultimelor informații Samsung lucrează cu Epic Games, Krafton și alții pentru a crea jocuri exclusive și optimizate pentru seria Galaxy Z.

Potrivit SamMobile, care citează surse sud-coreene, Samsung va lucra cu companii globale de jocuri pentru a aduce jocuri exclusive și personalizate în gama sa Galaxy Z Fold. Compania a colaborat cu Epic Games (Fortnite) și Krafton (PUBG) pentru a aduce jocuri exclusive pe telefoanele Galaxy Z Fold. Compania a făcut acest pas pentru a adăuga mai mult „conținut specific pliabil” pe telefoanele sale tip tabletă. Scopul Samsung este de a se diferenția de pliabilele de la Honor, OnePlus, OPPO, Vivo și Xiaomi.

Samsung colaborează cu Epic Games pentru jocuri exclusive pe seria Galaxy Z

Se pare că Samsung Research a format o echipă Gaming Task Force în China, Coreea, Marea Britanie și Ucraina. Echipă are sarcina de a dezvolta jocuri exclusive pentru Galaxy Z Flip 5 și Fold 5 colaborând cu diverse firme. Din câte se pare Gaming Task Force lucrează cu Epic Games, Kakao Games, Krafton, NCSoft, Nexon, Pearl Abyss și Smilegate pentru jocuri noi și pentru optimizarea celor existente.

Pearl Abyss Pearl este un dezvoltator și editor de jocuri video din Coreea de Sud. Este cunoscut pentru crearea MMORPG-ului multiplatform Black Desert Online și viitorul Crimson Desert, un joc de acțiune și aventuri pentru un singur jucător.

Astfel de jocuri pot avea comenzile și harta pe o jumătate a ecranului și gameplay-ul principal pe cealaltă jumătate la pliabil. În acest fel vor oferi o experiență mai captivantă și configurații de joc interesante fanilor jocurilor. Samsung crede că clienții pot juca jocuri de calitate console pe dispozitivele din seria Galaxy Z Fold.

Aceste jocuri vor fi lansate anul viitor

Jocurile exclusive create de Gaming Task Force pentru gama Galaxy Z Fold ar putea fi lansate la începutul anului viitor. De fapt, unele dintre aceste jocuri vor fi disponibile prin Samsung Gaming Hub. Potrivit mai multor surse, Samsung dezvoltă un software special (UI și UX) pentru telefoanele sale pliabile. Pentru acest lucru gigantul coreean este în strânsă colaborare cu Google.

Dintre toate smartphone-urile vândute anul acesta, doar 1,6% dintre telefoane erau dispozitive pliabile. Samsung crede că mai mulți oameni vor adopta telefoane pliabile doar atunci când există mai multe aplicații și jocuri exclusive pentru astfel de dispozitive. Compania crede că jocurile pot profita de ecranele mai mari de pe telefoanele pliabile. Se pare că TM Roh s-a întâlnit cu Google și alți dezvoltatori de jocuri în timpul unei călătorii în SUA.

Un oficial Samsung a spus: „Colaborarea cu companiile de conținut este la fel de importantă ca și colaborarea cu marile firme de telecomunicații precum AT&T și distribuitori precum Best Buy.” Întrucât vânzările de telefoane pliabile vor crește cu 37,7%, până la 25 de milioane de unități în acest an, Samsung dorește cea mai mare parte din această plăcintă prin colaborări exclusive cu dezvoltatorii de aplicații și jocuri.