Samsung poate crește mai mult în Europa, Oppo și OnePlus se retrag

195
Oppo si OnePlus ar putea parasi Franta
Sursă foto: via PhonAndroid

Un fulger a străbătut piața smartphone-urilor și a altor accesorii conectate în aceste zile. Cei doi giganți chinezi Oppo și OnePlus, ambii membri ai BBK Electronics, ar putea părăsi în curând piața europeană. Este vorba despre Marea Britanie, Franța, Germania, dar și Țările de Jos. Nu știm pentru moment ce se va întâmpla cu OnePlus și Oppo în țări precum Belgia, Spania sau Italia.

Retragerea lui Oppo de pe piețele germane și engleze nu este chiar o surpriză. În urmă cu câteva luni, Oppo și OnePlus au fost nevoiți să nu mai vândă smartphone-uri în aceste țări, după ce au pierdut un proces împotriva Nokia. Cert este că alți producători precum Samsung și Xiaomi ar putea profita de acest lucru pentru a fura cota de piață de la rivalii săi. La fel s-a întâmplat după colapsul Huawei acum câțiva ani. De asemenea, nu se știe dacă Vivo și Realme, care fac parte și ele din grupul BBK Electronics, vor avea sau nu aceeași soartă.

Cu toate acestea, un înalt oficial OnePlus, James Paterson, a declarat contrariul, potrivit unor surse citate de PhonAndroid. Cel puțin în privința OnePlus, adică. Managerul Global Public Relations a declarat că „OnePlus nu va ieși din Europa și Marea Britanie și își menține operațiuni stabile pe piețele locale. OnePlus va continua să investească în Europa și să ofere mai multe produse și soluții inovatoare pentru utilizatorii săi.” Recent, Xiaomi, Oppo și OnePlus au fost acuzate că instalat spyware pe telefoane.

Oppo și OnePlus posibilă retragere din Europa

Cu toate acestea, această afirmație este încă destul de vagă, deoarece țările în cauză nu sunt specificate. Rămâne de văzut care va fi reacția lui Oppo la această veste. Dar, o altă sursă din zonă, 36kr susține că Oppo este pe cale să părăsească Europa, ceea ce ar fi o adevărată răsturnare pentru piață. Compania Oppo, pe de altă parte a înregistrat o scădere considerabilă a vânzărilor cu 39% de la an în al patrulea trimestru din 2022.

36kr este o companie din China fondată în iulie 2011. Activează în servicii financiare și social media. 36kr oferă antreprenorilor chinezi servicii unice care includ furnizarea de informații privind finanțarea și accesul direct la finanțare.

Max Jambor, cunoscut pentru informațiile publicate, tocmai a confirmat știrea. El a adăugat că OnePlus va părăsi și Europa în următoarele câteva luni. Potrivit 36kr, Oppo ar trebui să părăsească piețele germane și engleze din cauza unor dispute în justiție cu Nokia privind unele brevete 5G. Dar, conform lui Max Jambor, Oppo se află în aceeași situație și în Franța și Țările de Jos.

Recent Oppo a ales să nu lanseze noul său pliabil Find X6 Pro în Franța. În timp ce toată lumea credea că această alegere a fost făcută din cauza prețului prea mare, Oppo ar fi putut foarte bine să anticipeze retragerea sa de pe piața europeană.

Cu toate acestea, cel mai probabil Samsung și Xiaomo sunt cu ochii pe această situație. Cei doi mari producători de Android sunt cei care vor ocupa cota de piață din Europa în eventuala retragere de aici a companiilor OnePlus, Oppo și eventual Realme și Vivo. Se va zgudui piața smartphone din Europa după acest fulger. De urmărit cum vor evolua lucrurile.