Samsung exclude compania BOE din lanțul de aprovizionare

230
Samsung Electronics BOE
Sursa foto: via businesskorea.co.kr

Compania Samsung Electronics a exclus din lanțul său de furnizori BOE, cea mai mare companie producătoare de display-uri din China. Această mișcare vine pe fondul disputelor în desfășurare legate de încălcarea brevetelor tehnologiei OLED. De asemenea, incertitudinile în creștere din cauza tensiunilor dintre SUA și China au un rol în această excludere. Analiștii consideră că Samsung își va restructura parteneriatele din lanțul de aprovizionare, concentrându-se pe întreprinderile autohtone.

Potrivit unor surse din domeniu, citate de Businesskorea, BOE nu numai că lipsește din primii trei furnizori de ecrane TV pentru Samsung în Q3 2023, dar și-a văzut și cota de piață scăzută. BOE, un furnizor important de ecrane LCD (Lichid Crystal Display), a reprezentat aproximativ 10% din achizițiile de ecrane pentru televizoare de către Samsung Electronics în prima jumătate din 2023. Compania din China s-a situat pe locul al trei printre furnizorii cheie de ecrane LCD pentru Samsung.

În raportul său din al treilea trimestru, Samsung Electronics a exclus BOE de pe lista furnizorilor importanți de panouri de ecrane LCD. Aceste afișaje erau utilizate pentru ecrane TV și monitoare de divizia sa Device Experience (DX). Este pentru prima dată din Q4 2015 de când se întâmplă ca BOE să fie exclus din lanțul de aprovizionare Samsung.

Se pare că Samsung va întrerupe pe termen mediu și lung relațiile sale cu BOE. Samsung Display și BOE au dispute în justiție privind acuzațiile de încălcare a brevetelor și încălcări ale secretului comercial. Recent, Samsung Display a depus o plângere contra BOE la Comisia pentru Comerț Internațional din SUA. Subsidiara Samsung Electronics susține că BOE a încălcat secretele sale comerciale legate de panoul OLED și tehnologia modulelor.

BOE – Beijing Oriental Electronics este o companie chineză fondată în 1993. Compania are filiale în 20 de țări, inclusiv Statele Unite, Canada, Germania, UK, Franța, Elveția, Japonia, Coreea de Sud, Singapore, India, Rusia, Brazilia și EAU.

Experții din industrie anticipează că, din cauza conflictului cu BOE, Samsung Electronics își va spori cooperarea cu alți furnizori. Sunt amintite aici companiile LG Display, Sharp din Japonia și AUO din Taiwan. În pregătirea pentru reorganizarea lanțului de aprovizionare, LG Display este de așteptat să crească rata de funcționare a fabricii sale LCD din Guangzhou, China, ridicând livrarea de la 9 milioane de ecrane anul acesta la 16 milioane de unități anul viitor.