Acasă Stiri Noi soluții Samsung pentru Nouă Eră a Experiențelor Conectate la SDC21

Noi soluții Samsung pentru Nouă Eră a Experiențelor Conectate la SDC21

Samsung a organizat zilele trecute Samsung Developer Conference 2021 (SDC21), marcând prima conferință virtuală pentru dezvoltatori a companiei. Deschisă consumatorilor, dezvoltatorilor și partenerilor, Samsung a anunțat o suită de servicii și soluții de produse pentru a modela, proiecta și crea experiențe perfecte care se integrează cu ușurință în stilurile de viață contemporane în continuă schimbare.

În timpul evenimentului, Samsung a evidențiat abordarea sa față de inovație centrată pe consumator. În special, compania a arătat modul în care progresele în inteligența artificială, IoT și securitate funcționează alături de portofoliul extins de produse Samsung. Astfel se creează experiențe care se potrivesc cu modul în care trăiesc oamenii în noua eră a conectivității și colaborării.

Suntem mândri de munca de pionierat pe care o putem face în parteneriat cu comunitatea de dezvoltatori creativi. Pe măsură ce societatea devine tot mai strâns conectată prin noi instrumente și dispozitive, noi încercăm să le facem oamenilor viața mai ușoară și mai inteligentă – oriunde s-ar afla”. A declarat DJ Koh, President and CEO of IT & Mobile Communications Division, Samsung Electronics, conform Samsung Newsroom.

Platforme concepute pentru experiențe conectate la SDC21

O platformă puternică de tehnologii în AI, IoT și securitate îmbunătățește experiența consumatorului și accelerează capacitatea dezvoltatorilor de a crea aplicații creative. La SDC21 Samsung și-a detaliat planurile de a consolida tehnologiile de bază ale platformei, precum Bixby, SmartThings și Samsung Knox.

În timpul Samsung Developer Conference 2021 compania a anunțat îmbunătățiri aduse asistentului vocal Bixby. Acesta a devenit o parte centrală a experienței utilizatorului pentru peste 300 de milioane de dispozitive Samsung. Bixby folosește acum AI pe dispozitiv și rețele neuronale profunde pentru a procesa comenzile dispozitivelor în sine. Datorită AI pe dispozitiv, această dezvoltare face ca serviciul să fie cu până la 35% mai rapid decât înainte.

Pentru dezvoltatori, Samsung a anunțat la SDC21, Bixby Home Platform. Aceasta servește drept o interfață inteligentă între procesarea limbajului natural al Bixby și SmartThings. Prin intermediul platformei, comenzile vocale pot fi acum executate mai inteligent, ținând cont de starea și contextul diferitelor dispozitive.

Samsung a adus și îmbunătățiri suplimentare în ceea ce privește SmartThings. Această platformă va fi complet integrată cu Matter, cel mai nou standard de compatibilitate al caselor inteligente. Matter rezolvă provocările de interoperabilitate pentru dezvoltatori și va fi catalizatorul care va transforma conectivitatea casei inteligente într-una eficientă și fără efort. Software-ul SmartThings Hub va fi încorporat în portofoliul de produse Samsung, care include televizoare inteligente Samsung și frigidere Family Hub.

Datele personale și confidențialitatea personală sunt foarte importante

Pentru Samsung datele consumatorilor și confidențialitatea personală sunt la fel de importante ca însuși experiențele pe care aceștia le accesează. Samsung vrea să ofere o experiență perfectă pentru consumator și să se asigure că dispozitivele și serviciile sale sunt sigure. Samsung Knox, platforma de securitate a companiei, oferă protecție încorporată pentru peste 100 de milioane de dispozitive Samsung. Pentru a securiza și mai mult datele consumatorilor, Samsung Knox Vault vine într-o combinație de hardware specific securității (un nou procesor securizat și memorie securizată izolată) și un nou software integrat care protejează cele mai sigure date din sistemul de operare și aplicațiile Android.

Samsung și-a subliniat, de asemenea, Principiile de Confidențialitate la Samsung Developer Conference 2021 (SDC21). Au fost subliniate cele trei angajamente care ghidează toată inovația la nivelul companiei: Protecție, Alegere și Transparență. Prin intermediul acestor principii, consumatorilor, dezvoltatorilor și partenerilor li se oferă informațiile necesare pentru a lua decizii cu privire la modul în care sunt gestionate datele. Compania oferă utilizatorilor opțiunea de a-și revizui și gestiona permisiunile din setarea de confidențialitate pe dispozitivele Galaxy și Smart TV.

Tizen duce Smart TV-urile pe noi culmi

Pe baza viziunii „Screens Everywhere, Screen for All”, Samsung continuă să își dezvolte poziția de lider mondial pe piața TV. Compania dezvoltă noi experiențe care îmbunătățesc conectivitatea, funcționalitatea și divertismentul captivant. La SDC21, Samsung a prezentat diverse moduri prin care televizoarele Samsung permit noi experiențe, precum:

  • Comunicare video bazată pe parteneriatul cu Google. Acesta parteneriat le permite utilizatorilor apeluri video mai bune pe televizoare prin funcții de focalizare și zoom activate de AI.
  • Samsung Health pe televizoarele inteligente. Aplicația se conectează la o cameră web pentru a analiza mișcările și pentru a oferi feedback pe durata unui antrenament.
  • Jocuri mai realiste datorită HDR10+, cu setări automate pentru latență scăzută și calibrare HDR.

Pentru întreprinderi, Samsung va lansa Tizen for Business. Acest serviciu suportă panouri electronice interactive în școli, în mall-uri și chiar display-uri în restaurante, aeroporturi și metrouri. Cu noile portaluri de management, companiile pot efectua monitorizări și control în timp real a ecranelor de la distanță, aplicând cu ușurință setările pe mai multe dispozitive cu o simplă atingere.

Cu Licențierea Platformei TV Tizen, producătorii care doresc să introducă o platformă TV premium, precum Tizen, o pot face rapid cu costuri minime. Acest lucru le permite să folosească Tizen OS pentru a-și promova produsele pe piața Smart TV și, în cele din urmă, pentru a ajuta cât mai mulți consumatori să se bucure de Tizen.

Inovarea continuă în ecosistemul Galaxy

La SDC21, Samsung a prezentat noua interfață One UI 4, cea mai recentă versiune a interfeței pentru dispozitive mobile. One UI 4 va oferi noi niveluri de personalizare pentru a le permite utilizatorilor să creeze o experiență și un dispozitiv care să fie cu adevărat al lor. Aceasta îmbină principalele caracteristici de confidențialitate și securitate ale Samsung cu opțiuni variate pentru utilizatori de personalizare a permisiunilor. În acest fel utilizatorii au întotdeauna controlul asupra datelor lor atunci când folosesc un dispozitiv Samsung.

Samsung le-a demonstrat posibilitățile One UI 4 dezvoltatorilor în cadrul evenimentului, în mod special pentru dispozitivele pliabile, precum Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3. Datorită One UI 4, utilizatorii vor putea folosi funcții precum modul Flex și Multi-Active Window. Acestea le permit utilizatorilor să se bucure de experiențe mai intuitive și mai ușor de utilizat, unice pentru design-ul pliabil. SDC21 a inclus și o sesiune pentru Galaxy Watch în cadrul căreia au fost prezentate instrumente special concepute pentru dezvoltatori, care să-i ajute să creeze aplicații noi în noul ecosistem de aplicații destinat ceasurilor.

Stiri

Noi fotografii cu seria Galaxy Tab S8 și minuscula crestătură a lui S8 Ultra

Despre seria Galaxy Tab S8 încep să apară tot mai multe informații. Seria este în întârziere față de data obișnuită de lansare...

Galaxy Z Fold 3 primește actualizarea stabilă Samsung One UI 4.0

Tot mai multe smartphone-uri Samsung încep să primească actualizarea stabilă One UI 4.0 bazată pe Android 12. După ce seria Galaxy S21...

Samsung Galaxy Buds+ și Buds Pro primesc o nouă actualizare

Samsung excelează în lansarea de noi actualizări pentru smartphone-urile, tabletele, ceasurile inteligente și chiar căștile fără fir. Acum, compania sud-coreeană a lansat...

Samsung Galaxy A03 Core cu ecran de 6,5 inch și baterie de 5.000mAh lansat

Samsung a lansat ieri în India noul smartphone din seria A, Samsung Galaxy A03 Core. Galaxy A03 Core a fost anunțat de...

Actualizarea stabilă Samsung One UI 4.0 lansată pentru Galaxy Z Flip 3

Au trecut doar câteva săptămâni de când a început testarea beta Samsung One UI 4.0 pe Galaxy Z Flip 3. Compania a...

Samsung Galaxy S21 FE are pagină oficială de asistență

Smartphone-ul Samsung cu mai multe amânări de lansare – Samsung Galaxy S21 FE este așteptat să devină oficial luna viitoare în timpul...

Baterii Samsung SDI pentru taxiurile electrice pe apă din San Francisco

Samsung SDI este filiala Samsung Electronics care se ocupă de baterii electrice. Compania produce baterii pentru smartphone-uri, tablete, autovehicule electrice sau baterii...