Samsung Expert RAW, o aplicație pentru camerele foto la Galaxy S21 Ultra

563
Samsung Expert RAW o aplicatie pentru camera la Galaxy S21 Ultra
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Compania Samsung a lansat ieri aplicația de cameră Expert RAW la toate cele patru camere de pe Galaxy S21 Ultra. Samsung Expert RAW pentru camerele foto la Samsung Galaxy S21 Ultra extinde foarte mult modul de cameră Pro al acestui model.

Galaxy S21 Ultra este unul dintre cele mai bune telefoane în privința camerelor de pe piață, mai ales dacă vă place să lucrați cu camere telefotografice. Cu toate acestea, modului de cameră Pro al dispozitivului îi lipseau o serie de gadgeturi – chiar și după actualizarea recentă a Galaxy S21 la Android 12. De exemplu, în modul cameră Pro puteți utiliza doar camera principală și camera unghi larg, nu și obiectivele cu zoom 3x și 10x. În plus, modul Pro nu are o opțiune HDR. Acum acest lucru a fost rezolvat cu Samsung Expert RAW.

Samsung Expert RAW pentru Galaxy S21 Ultra

Compania a anunțat pe forumul său sud-coreean noua aplicație pentru camera Samsung Expert RAW, conform Galaxy Club. Aplicația Expert RAW aduce toate setările manuale familiare, dar acum vă permite să le utilizați cu toate camerele, inclusiv cele zoom. În plus, puteți aplica HDR în această aplicație și, desigur, la fel ca în modul Pro însuși, puteți salva fotografiile în format RAW.

Samsung va lansa inițial aplicația Expert RAW doar pentru Galaxy S21 Ultra cu Android 12. Aplicația va fi disponibilă inițial ca versiune beta în Galaxy Store. La momentul scrierii articolului, aplicația nu era încă disponibilă acolo.

Un fișier RAW este în esență un negativ digital. Un fișier RAW este neprocesat, dar conține și mai multe date decât un JPEG tradițional. Deoarece fișierele RAW conțin mai multe date, acestea au o gamă mai largă de posibilități de editare.

Samsung însuși rezumă funcțiile Expert RAW după cum urmează:

  • DNG liniar pe 16 biți RAW
  • JPEG fără pierderi
  • HDR
  • Funcții ale modului profesional, cum ar fi ISO, viteza obturatorului, EV, focalizare manuală, balans de alb, histogramă etc.
  • Suport pentru obiective UW, Wide, Tele(3x), Tele(10x)

Nu este clar momentan dacă și când puteți începe să utilizați Expert RAW și pe alte dispozitive. Aplicația ar fi, de asemenea, un plus grozav pe telefoane precum Galaxy S20 Ultra și Galaxy Note 20 Ultra. Dar momentan Expert RAW nu pare să meargă pe alte dispozitive.

În orice caz, trebuie să așteptăm până când upgrade-ul Android 12 este disponibil și pe alte telefoane Samsung. Apoi, sperăm că va crește și numărul de dispozitive pe care puteți instala aplicația.