Samsung Exynos 1280 va fi lansat în curând pentru telefoanele entry-level

361
Samsung Exynos 1280 va fi lansat in curand
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung a făcut un salt uriaș ca performanță și eficiență energetică cu procesorul pentru telefoanele emblematice Exynos 2100. În continuare, compania va începe să integreze GPU-uri AMD Radeon în procesoarele sale Exynos, începând cu Exynos 2200. Le vom vedea, mai bine zis le vom simți puterea în modelele din seria Galaxy S22. Acum, avem informații că Samsung va lansa în curând un nou cip-set pentru dispozitivele entry-level, Samsung Exynos 1280.

Potrivit cunoscutului tipster Ice Universe (@UniverseIce), via SamMobile, compania sud-coreeană va lansa în curând cip-setul mobil Samsung Exynos 1280. Aparent, specificațiile sale nu sunt la fel de bune și nici la nivelul lui Samsung Exynos 1080. Acest lucru ar putea însemna că este destinat să fie folosit în interiorul smartphone-urilor și tabletelor entry-level.

Procesorul Samsung Exynos 1280 aproape de lansare

Încă nu există informații despre procesul de fabricație, nucleele CPU – central processing unit sau GPU – graphics processing unit. Cu toate acestea, este posibil ca Samsung Exynos 1280 să aibă conectivitate 5G. Am scris de mai multe ori că ne așteptăm ca începând cu 2022 Samsung să lanseze toate telefoanele și tablete cu 5G la bord. Sigur mai pot fi unele excepții, loturi mici de telefoane și tablete fără 5G.

Spre deosebire de 2021, când majoritatea smartphone-urilor și tabletelor Galaxy folosesc cipuri MediaTek sau Qualcomm, se zvonește că majoritatea dispozitivelor Samsung care vor fi lansate în 2022 vor avea procesoare Exynos. Știm că Samsung lucrează la cel puțin două procesoare Exynos high-end pentru modelele emblematice. De asemenea, mai este în lucru un procesor mid-range și cel puțin un procesor Exynos entry-level.

CPU – unitatea centrală de procesare este circuitul electronic care execută instrucțiunile unui program de calculator. Termenul CPU a fost menționat pentru prima dată în 1955 într-o broșură de la IBM pentru calculatorul 705 EDPM.

Exynos 2200 va debuta în seria Galaxy S22 și este așteptat să fie fabricat folosind procesul de fabricație de 4nm. Se zvonește că va avea un nucleu CPU Cortex-X2, trei nuclee CPU Cortex-A710 și patru nuclee CPU Cortex-A510. Nu va lipsi procesorul grafic GPU AMD Mobile Radeon bazat pe arhitectura RDNA2.