Procesorul Samsung Exynos 2100 va fi lansat oficial în 12 ianuarie

468
Samsung Exynos 2100 va fi lansat oficial in 12 ianuarie
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung a declarat că procesorul Samsung Exynos 2100 va fi oficializat pe 12 ianuarie. Este cu două zile înainte ca seria Samsung Galaxy S21 să fie lansată. Și, judecând după teaser-ul postat de Samsung pe contul său de Twitter, care se încheie cu cuvintele „Exynos s-a întors”, se pare că Exynos 2100 va fi cu adevărat un procesor de excepție.

Pe baza a ceea ce știm până acum, această revenire la performanță va fi pur și simplu un rezultat al renunțării Samsung la ambițiile de a avea propriul său procesor personalizat. Acum procesorul Samsung Exynos 2100 va folosi nuclee ARM standard. Va exista un nucleu de înaltă performanță, trei nuclee de performanță și patru nuclee eficiente din punct de vedere energetic. Acestea împreună cu procesorul grafic GPU-ul Mali-G78 vor completa pachetul.

Procesorul Samsung Exynos 2100 fabricat cu tehnologia de 5nm

O recentă informație sugerează că Samsung ar putea folosi vechiul proces de fabricație de 7nm pentru Procesorul Samsung Exynos 2100. Cu toate acestea cel mai probabil gigantul tech va folosi noul său proces tehnologic de 5nm, conform SamMobile. Recent Samsung a lansat și procesorul Exynos 1080, unde a folosit aceeași tehnologie de fabricație. De asemenea, un alt procesor care va fi folosit în seria Galaxy S21 pe unele piețe, Qualcomm Snapdragon 888, este fabricat tot cu procesul de 5nm.

GPU Arm Mali-G78 este o a doua generație GPU bazată pe arhitectură Valhall pentru dispozitive premium. Mali-G78 oferă o creștere a performanței GPU de până la 25% față de generația anterioară de dispozitive și este cu 10% mai eficient din punct de vedere energetic.

Potrivit lui Roland Quandt, Exynos 2100 este un procesor octa-core pe 64 de biți format dintr-un nucleu ultra-performant de 2,9 GHz, trei nuclee performante de 2,8 GHz și patru nuclee eficiente energetic de 2,4 GHz. Cip-setul viitor va avea și un GPU Mali-G78 și, un modem 5G integrat.

Vorbind despre Snapdragon 888, va fi interesant să vedem cum se compară cu Exynos 2100. Procesorul Samsung Exynos 990 care alimentează seria Galaxy S20 a lăsat un gust amar pentru fanii Samsung. Noul procesor Exynos 2100 este șansă a companiei de a arăta ce poate în acest domeniu. Dacă este sau nu în măsură să facă asta, este o întrebare care nu va rămâne fără răspuns mult timp. Credem că Samsung poate face acest lucru și vom vedea ce a făcut peste mai puțin de o lună.