Încă așteptăm lansarea noului procesor Samsung Exynos 2200 cu GPU AMD

313
Samsung ar putea lansa noul procesor Exynos 2200 pe 19 noiembrie
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung își anunță de obicei cip-setul emblematic Exynos cu câteva săptămâni înainte de a-și dezvălui noile smartphone-uri din seria Galaxy S. În acest an, compania este de așteptat să lanseze chipset-ul Exynos 2200, primul procesor Exynos cu GPU AMD. Ieri compania a sugerat data când va anunța viitorul său flagship Exynos.

Compania Samsung a publicat o postare criptică pe Twitter prin intermediul contului său. Compania a menționat că jocurile au început cu Arcade și au parcurs un drum lung până la jocurile de generație actuală cu grafică de vârf. Samsung a continuat apoi spunând că vrea să prezinte „cum va arăta divertismentul în viitor”. Ultima imagine din postare spune: „Totul se schimbă pe 19 noiembrie 2021”. Apoi a început agitația pe această temă. Toată lumea a presupus că Samsung va lansa noul procesor Exynos 2200 cu grafică AMD.

Lansarea procesorului Exynos 2200 nu este departe

La scurt timp Samsung a revenit cu o nouă postare, conform SamMobile. „Despite the rumors, we don’t have any Exynos-related events planned on 11/19, but we do have some changes coming to our social accounts. – În ciuda zvonurilor, nu avem niciun eveniment legat de Exynos planificat pe 19/11, dar avem unele schimbări în conturile noastre sociale„. Aceasta este postarea și traducerea!

Exynos 2200 nu va fi dezvăluit săptămâna viitoare, dar tema evenimentului ar trebui să fie legată de semiconductori în general. Poate că compania va avea mai multe de împărtășit despre viitoarele sale procese de fabricație a semiconductoarelor sau despre extinderea instalațiilor sale de producție. Samsung a confirmat recent că va produce semiconductori cu tehnologia de 3 nm în prima jumătate a anului 2022.

GPU – graphics processing unit sau unitate de procesare grafică. Smartphone-urile moderne folosesc în mare parte GPU-uri Adreno de la compania Qualcomm, PowerVR de la Imagination Technologies și Mali de la ARM.

Samsung ar putea dezvălui procesorul Exynos 2200 GPU AMD în luna noiembrie, dar la o altă dată. Deoarece compania a discutat despre viitorul graficii pentru jocuri în postarea sa, iar procesorul Exynos 2200 tocmai aici va excela. GPU-ul său Radeon Mobile bazat pe AMD RDNA2 acceptă funcții de gaming de înaltă calitate, cum ar fi ray tracing și VRS (umbrire cu rată variabilă). Compania ar putea dezvălui, de asemenea, un cip-set de gamă medie, cum ar fi Exynos 1280 (1250).