Samsung Exynos 2200 ar putea fi lansat simultan cu seria Galaxy S22

329
Samsung Exynos 2200 ar putea fi lansat simultan cu seria Galaxy S22
Sursa Foto: via techspot.com

Samsung a negat oficial informațiile despre probleme avute de procesorul Samsung Exynos 2200. Amânarea lansării oficiale a noului procesor Samsung cu GPU AMD a condus la speculații că viitorul procesor ar putea ajunge mult mai târziu, sau chiar ar fi anulat. Samsung spune acum că noul chipset se va lansa cu seria Galaxy S22, luna viitoare.

Conform AndroidHeadlines, Samsung a declarant publicației sud-coreene Business Korea, că va dezvălui procesorul Samsung Exynos 2200 în timpul sau chiar înainte de lansarea seriei emblematice Galaxy S22. Conform mai multor informații de până acum, seria Galaxy S22 va fi lansată pe 8 februarie. În acest fel este necesar să așteptăm cel puțin câteva săptămâni pentru a vedea ce poate Exynos 2200.

Procesorul Samsung Exynos 2200 cu GPU AMD (RDNA2)

Plănuim să dezvăluim procesorul Samsung Exynos 2200 în momentul lansării unui nou smartphone Samsung”. A spus un oficial al companiei Samsung. Abordând speculațiile despre performanța dezamăgitoare a chipset-ului și problemele legate de producție, oficialul a spus că „nu există probleme” în aceste domenii. „Noul GPU este de așteptat să rezolve problemele Exynos 2100. Intenționăm să ne creștem competitivitatea prin încărcarea GPU-urilor pentru jocuri în dispozitivele mobile”. A continuat oficialul Samsung.

GPU – graphics processing unit sau unitate de procesare grafică. GPU-ul este utilizat într-o gamă largă de aplicații smartphone, inclusiv grafică și redare video și sunt tot mai mult utilizate în producția creativă și inteligența artificială (AI).

Samsung a intenționat să lanseze noul procesor anul trecut. În special, compania viza inițial un interval de timp de lansare la sfârșitul anului 2021, prin noiembrie – decembrie. Amânarea pentru 11 ianuarie, și acum potențial februarie a generat mai multe îngrijorări pe piața telefoanelor mobile. Samsung are un dezavantaj cu noul său procesor, deoarece ofertele rivale sunt deja pe piață. Qualcomm a lansat deja Snapdragon 8 Gen 1 la sfârșitul lunii noiembrie. În același timp, MediaTek a dezvăluit cipul Dimensity 9000 cu câteva săptămâni înainte.

O parte din motivul pentru care se vorbește atât de mult despre noul procesor Samsung este GPU-ul integrat AMD (RDNA2). Funcția Ray-tracing fiind unul dintre punctele sale cheie, sunt de înțeles multele așteptări de la Samsung Exynos 2200. Noul procesor ar ajunge în variantele Galaxy S22 din Coreea de Sud și Europa. Între timp, piețele cheie precum SUA, China și India vor primi procesorul Snapdragon 8 Gen 1.