Samsung a dat mai multe detalii despre Exynos 2400, are GPU Xclipse 940

224
Samsung Exynos 2400
Sursa foto: via gizmochina.com

Procesorul Samsung Exynos 2400 a fost anunțat inițial anul trecut. În acel moment compania Samsung nu a dat prea multe detalii despre el, dar acum a făcut mai multă lumina asupra specificațiilor sale. Vă reamintim că Samsung Exynos 2400 este pe unele piețe la bordul modele recent lansate Galaxy S24 și Galaxy S24+.

Samsung Exynos 2400 va alimenta o parte din modelele Galaxy S24 și S24+ la nivel global, excluzând anumite regiuni precum SUA, China, Canada și Japonia. În timp ce unele detalii cheie rămân ascunse, specificațiile dezvăluite prezintă un procesor capabil să facă față sarcinilor solicitante și să ofere experiențe avansate de joc.

Deci, Exynos 2400 are o configurație cu 10 nuclee. Cipul are un nucleu Cortex-X4 puternic tactat la 3,2 GHz, însoțit de un amestec de două nuclee Cortex-A720 care rulează la 2,9 GHz și trei nuclee Cortex-A720 la 2,6 GHz. Potrivit GizmoChina, procesorul mai are patru nuclee Cortex-A520 pentru eficiență energetică, cu o viteză de ceas de 2 GHz.

Samsung a confirmat anterior că noul chipset aduce o creștere de 1,7 ori a performanței procesorului. Din ce vedem, amestecul puternic de nuclee din cipset pare mai mult decât promițător. Cu toate acestea, va trebui să vedem cum funcționează de fapt în situațiile din viață reală. Ne gândim în mod special în comparație cu principalul său rival, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3.

FOWLP (Fan-out Wafer Level Package). Este o tehnologie de ambalare a circuitelor integrate. Oferă o amprentă mai mică a pachetului și performanțe termice și electrice mai bune în comparație cu tehnologiile convenționale.

Oricum, Exynos 2400 este construit pe cel mai recent proces 4LPP+ de la Samsung și utilizează tehnologia de ambalare FOWLP. Ambele tehnologii Samsung sunt menite să îmbunătățească performanța și consumul de energie. Pentru sarcinile legate de grafică are GPU Xclipse 940. Procesorul grafic vine cu funcții precum ray tracing la nivel hardware și upscaling bazat pe AI, promițând imagini mai captivante. Momentan detaliile specifice, cum ar fi numărul WGP (workgroup processor) și viteza de ceas, rămân nedezvăluite. Totuși, Samsung susține că GPU-ul poate gestiona jocurile 4K la 120 fps sau 1440p la 144 fps pe ecrane externe.

Sursă foto: SamMobile

Exynos 2400 oferă, de asemenea, un NPU îmbunătățit, cu o performanță mai bună de 14 ori față de predecesorul său. Pentru pasionații de fotografie, cipul oferă suport pentru camere de 320MP. Caracteristicile de conectivitate ale Exynos 2400 includ BeiDou, Galileo, GLONASS, GPS, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3, NFC și USB 3.2 Tip-C.