Procesorul Samsung Exynos 2500 poate fi disponibil în două variante

57
Exynos 2500 Samsung
Sursa foto: via fonearena.com

Samsung Exynos 2500 este următorul procesor emblematic care va fi la bordul seriei Galaxy S25. Zvonurile anterioare au dat acest cip inclusiv în Galaxy S25 Ultra. Acum sunt informații că Samsung Exynos 2500 va fi lansat în două variante. Prima variantă va fi de tip octa-core și va alimenta smartphone-urile Galaxy S25. Cealaltă va fi deca-core (procesor cu 10 nuclee) și va fi rezervat pentru tablete și laptopuri.

Actualul procesor Samsung Exynos 2400 este foarte aproape ca performanțe de Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy. Chiar în unele domenii este peste cipul Qualcomm. Samsung va folosi acest cip în dispozitive, cum ar fi Galaxy Z Flip 6 (sau varianta sa accesibilă Flip FE) și o parte din seria Galaxy Tab S10. Succesorul său, Samsung Exynos 2500, va urma exemplul și chiar va alimenta unele laptop-uri Galaxy Book, conform postări pe X a leaker-ului OreXDA, citat de Notebookcheck.

Informațiile anterioare despre Samsung Exynos 2500 (varianta cu zece nuclee), despre configurația sa de bază nu este cunoscută. Totuși, cel mai probabil va avea un nucleu Arm Cortex-X5, ca nucleu principal. Acest Exynos 2500 cu 10 nuclee este destinat tabletelor și laptopurilor, cum ar fi un viitor model Samsung Galaxy Book sau Galaxy Tab.

Având în vedere că Samsung Galaxy Book 4 Edge se va lansa cu Snapdragon X Elite în cursul acestui an, nu este greu de imaginat că Samsung dorește să intre în spațiul notebook-urilor și tabletelor cu propriile procesoare de casă.

Diferența dintre un laptop și un notebook este dimensiunea și funcționalitatea. Notebook-urile au diagonale ale ecranului de până la 15 inch (38,1 centimetri), sunt mai subțiri și ușoare. Oferă caracteristici minimaliste și un preț mai mic.

Al doilea Exynos 2500 (varianta octa-core) va fi destinat telefoanelor, cum ar fi Galaxy S25, Galaxy S25+ și S5 Ultra. În acest caz o reducere a vitezei procesorului va face ca această variantă să țină mai bine sub control încălzirea. În orice caz acum Samsung Exynos 2500 și alternativa sa Snapdragon 8 Gen 4 sunt încă în dezvoltare. Ce performanțe vor obține aceste cipuri în viața reală rămâne de văzut.

Cât de precise sunt aceste informații, momentan nu știm. Dar dacă Samsung va face această mișcare, poate fi una corectă pentru a-și reduce dependența de Qualcomm și pentru a-și crește veniturile. Dar, se pare că Samsung are foarte multă încredere în noile sale procesoare Exynos. Totuși nu știm cum va cadra acest lucru cu faptul că Samsung are contract pe mai mulți ani cu Qualcomm pentru livrarea de procesoare.