Samsung Exynos i T100, pentru securitatea și siguranța dispozitivelor IoT

750

Samsung a anunțat astăzi o soluție pentru Internetul lucrurilor (IoT), Exynos i T100, care îmbunătățește securitatea și fiabilitatea dispozitivelor destinate comunicațiilor cu rază scurtă de acțiune. Noua soluție integrează procesorul și memoria într-un singur chip, cu suport pentru protocolul Bluetooth Low Energy și Zigbee

Samsung a lansat anterior Exynos i T200 pentru Wi-Fi și Exynos i S111 pentru comunicații cu bandă îngustă – Narrowband (NB). Lansarea modelului Exynos i T100 permite companiei să acopere o gamă mai largă de conectivitate pentru dispozitivele IoT de astăzi.

Bazându-se pe o tehnologie de procesare a energiei de 28 de nanometri (nm), Exynos i T100 este optimizat pentru a fi utilizat pe dispozitive (IoT) Internet of Things cu rază scurtă de acțiune care automatizează și controlează ambianța din case sau sediile companiilor. O gamă largă de aplicații pentru astfel de dispozitive include iluminarea inteligentă, securitatea și monitorizarea domiciliului. De asemenea sunt sunt incluse controlul temperaturii, detectoarele de incendiu și de gaz, precum și device-uri pentru fitness.

Samsung Exynos i T100 a fost conceput cu mai multe protocoale de comunicare

Noile soluții conectează diverse produse în casele sau clădirile noastre și ne fac viața mai ușoară și sigură”. A declarat Ben Hur , vicepreședinte senior marketing la System LSI la Samsung Electronics. „Exynos i T100 este proiectat cu mai multe protocoale de comunicare și capacități puternice de securitate. În acest fel va contribui la extinderea serviciilor IoT în mai multe zone pentru a beneficia de ele în viața de zi cu zi”.

Zigbee este o rețea ad-hoc fără fir, cu o putere redusă, cu rate scăzute de date și proximitate (adică pentru zona personală). Specificația Zigbee este menită să fie mai simplă și mai puțin costisitoare decât alte rețele fără fir personale, cum ar fi Bluetooth sau o rețea wireless mai generală, cum ar fi Wi-Fi.

Noul Samsung Exynos suportă protocoale de comunicare pe distanțe scurte, Bluetooth Low Energy (BLE) 5.0 și Zigbee 3.0. Exynos i T100 integrează procesorul cu memorie într-un mic pachet cu un singur chip, toate pentru a spori flexibilitatea în procesul de dezvoltare a produselor pentru producătorii de dispozitive.

Funcțiile de securitate protejează împotriva hacking-ului potențial și a altor amenințări atunci când vine vorba de dispozitive wireless IoT care automatizează și controlează mediul înconjurător.

Exynos i T100 are integrat un hardware pentru Securitatea Sub-Sistemului (SSS) pentru criptarea datelor și o funcție fizică care nu poate fi duplicată, ce creează o identitate unică pentru fiecare chipset.


Precedentele soluții IoT Exynos i T200 și Exynos i S111, au fost lansate în 2017, respectiv 2018. Această nouă soluție IoT are fiabilitate crescută, conform NewsSamsung. Acest lucru se datorează faptului că poate suporta temperaturi extreme de până la -40°C și până la 125°C.