Samsung ar putea renunța la marca Exynos pentru procesoarele personalizate

249
Samsung ar putea renunta la marca Exynos la procesoarele sale personalizate
Sursa Foto: via androidheadlines.com

Este posibil ca procesorul personalizat de compani pentru smartphone-urile Samsung să nu poarte marca Exynos. Se zvonește că va debuta în 2025, iar cip-setul exclusiv pentru Galaxy ar putea primi un nou nume. Dar un nou zvon sugerează că Samsung ar putea să renunțe complet la marca Exynos de pe procesoarele sale mobile. Probabil Samsung vrea să aibă un nou început după mai multe probleme cu procesoare sale Exynos.

Diviziile de semiconductori și smartphone-uri ale gigantului coreean funcționează independent. Au o relație de cumpărare-vânzare. Divizia smartphones folosește procesoare Exynos de la firma soră în produsele sale. Dar chipset-urile Exynos au performat în mod istoric sub procesoarele rivale de la Qualcomm, în special în segmentul emblematic. Sunt mai puțin eficiente din punct de vedere energetic și au avut întotdeauna probleme cu gestionarea termică. Poate că problema este cu tehnologia de fabricare a cipurilor a diviziei de semiconductori Samsung. Gigantul coreean a fabricat și procesorul Snapdragon 8 Gen 1 anul trecut, dar și acestea a avut probleme similare.

Samsung pregătește o revizuire majoră a procesoarelor Exynos

Samsung a continuat cumva, în ciuda problemelor. Cu toate acestea, recenta controversă GOS (Game Stabilizing Service), în care s-a constatat că Samsung reduce performanța mai multor aplicații și jocuri populare în numele duratei de viață a bateriei și al managementului termic, a forțat-o să facă unele modificări. Unitatea sa de smartphone vrea acum să dezvolte procesoare personalizate pentru produsele sale.

Desigur, divizia de smartphone-uri va lucra împreună cu unitatea de semiconductori pe proiect. Se pare că Samsung a format deja o forță comună puternică de 1.000 de angajați pentru aceasta. Dar procesorul personalizat poate să nu se numească Exynos. Samsung probabil crede că utilizatorii ar putea să nu mai aibă încredere în marca Exynos. În schimb, ar păstra acest nume numai pentru cip-urile semiconductoare pe care le face pentru mașini, modemuri și alte produse.

Modemul este un aparat de comunicație, care convertește semnalele digitale prin intermediul canalelor de comunicație între două echipamente terminale digitale. Producția în masă a modemurilor a început în SUA ca parte a sistemului de apărare antiaeriană SAGE în 1958.

Exynos nu este o problemă simplă, deoarece este folosit pentru semiconductori pentru vehicule, pe lângă punctele de acces pentru smartphone-uri”. A spus un oficial Samsung despre această problemă, conform AndroidHeadlines.

Samsung Exynos 2300 în seria Galaxy S23 de anul viitor

Samsung a început deja lucrările preliminare la procesoare personalizate pentru smartphone-urile sale. În timp ce zvonurile inițiale sugerau că cip-urile personalizate ar putea alimenta doar dispozitivele sale emblematice, compania ar putea înceta să mai folosească procesoare Exynos pe întreaga sa linie de smartphone-uri în continuare. S-ar putea să se pregătească pentru o revizuire majoră a strategiei sale de cip Exynos.

Această schimbare nu va veni prea curând. Se pare că primul procesor personalizat pentru smartphone-uri Samsung va ajunge doar în 2025. Așa că s-ar putea să vedem în continuare produsele sale emblematice folosind chipset-uri Exynos în 2023 și 2024. Poate că succesorul lui Exynos 2200 din acest an, care alimentează seria Galaxy S22 în unele regiuni, este deja în lucru. Totuși poate ajunge ca Exynos 2300 și ar putea alimenta seria Galaxy S23 anul viitor.