Se pare că Samsung va face procesoare personalizate pentru telefoanele Galaxy

383
Se pare ca Samsung va face procesoare personalizate pentru telefoanele Galaxy
Sursa Foto: phonearena.com

Deși Samsung a încercat să-și aducă cipul Exynos intern la același nivel cu ofertele concurente de la Apple și Qualcomm, eforturile au eșuat până acum. În urmă cu doi ani, compania și-a abandonat nucleele Mongoose în favoarea designului ARM. De asemenea, cel mai recent cip emblematic, Exynos 2200, dispune de un GPU realizat în colaborare cu AMD. Compania sud-coreeană se gândește să schimbe iarăși lucrurile pentru a crește performanța procesoarelor sale, sugerează o nouă informație.

Postul coreean Inews24, citat de PhoneArena, a afirmat că Samsung intenționează să dezvolte cip-seturi exclusiv pentru smartphone-urile sale. Ice Universe explică că divizia System LSI a Samsung, care produce cip-urile Exynos, nu are o relație foarte strânsă cu unitatea mobilă a Samsung, cunoscută sub numele de MX sau Mobile eXperience. Cele două unități au mai mult o relație de cumpărare și vânzare. Asta înseamnă că subsidiara MX este doar un alt client pentru Samsung System LSI. În afară de asta, Samsung LSI nu face cipuri doar pentru telefoanele Samsung, ci are și alți clienți precum Vivo.

Procesoare personalizate Samsung pentru viitoarele telefoane Galaxy

Președintele și șeful Samsung MX Business TM Roh, a spus că Samsung va face acum procesoare special pentru telefoanele Galaxy. În acest fel compania ar ști cu ce afișaj, camere, software, baterie și caracteristici de conectivitate ar echipa un anumit telefon Galaxy. Astfel va realiza un cip-set care oferă în mod specific acele caracteristici și optimizat la maximum, va oferi astfel performanțe mai bune și durată de viață mare a bateriei. Acest plan ar fi fost dezvăluit în timpul unei ședințe, când un angajat a întrebat cum va rezolva compania controversa serviciului de optimizare a jocului (GOS).

GOS este o aplicație care vine preinstalată pe telefoanele Samsung pentru a preveni supraîncălzirea dispozitivelor. Acest lucru se face prin limitarea performanței și Samsung a fost criticat pentru că nu le permite clienților să dezactiveze serviciul. Compania a livrat ulterior o actualizare pentru și a rezolvat problema, dar întreaga poveste a lăsat un gust acru clienților. În ciuda acestui fapt, Samsung a declarat că seria Galaxy S22 va depăși un million de bucăți vândute în Coreea.

Primul sistem GPS, „Jones Live Map”, a fost inventat de J.W. Jones, în 1909. Primul sistem de navigație prin satelit, Transit, folosit de Marina SUA, a fost testat în 1960. Avea cinci sateliți și putea furniza o poziționare ce se actualiza o dată pe oră.

Cel mai performant model, Samsung Galaxy S22 Ultra, are și probleme cu GPS-ul. Dar acest lucru afectează doar modelele Exynos, nu și pe cele echipate cu Snapdragon 8 Gen 1.

Pentru a face față acestor lucruri Samsung vrea să adopte acum aceeași abordare ca Apple în materie de procesoare. Aceasta înseamnă că se va concentra pe construirea de cip-uri care să răspundă nevoilor telefoanelor sale Galaxy, în loc să se gândească să vândă procesoare și altor producători.