Samsung fabrică ceasuri inteligente și brățări de fitness în Brazilia

881
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung Electronics produce smartphone-uri, smartwatch-uri, produse electrocasnice și televizoare în diferite locații din lume. Acum compania a început să producă ceasuri inteligente în Brazilia. Gigantul high-tech a anunțat că producția de ceasuri inteligente și brățări de fitness a început la fabrica sa situată în orașul Manaus, Amazonas.

Investiția în producția locală de ceasuri inteligente consolidează și extinde legătura Samsung cu Brazilia. Aici avem deja producție consolidată a mai multor tipuri de produse„. A declarat Antonio Quintas, VP al Diviziei dispozitive mobile la Samsung Brazilia. Samsung produce de mai mulți ani în Brazilia telefoane mobile și electrocasnice.

Investiția făcută de Samsung va acoperi cererea din regiune

Potrivit Samsung, care citează compania de studiu de piață IDC, cererea pentru ceasuri inteligente a crescut în Brazilia în primul trimestru al anului. Samsung Brazilia a înregistrat o creștere de 218% a vânzărilor de smartwatch-uri în primul trimestru din 2020. Este o creștere uriașă comparativ cu primul trimestru din anul 2019. Mai mult decât atât, cererea pentru dispozitive de fitness este și mai mare. A fost înregistrată o creștere spectaculoasă de 312% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Conform SamMobile, care citează un purtător de cuvânt al companiei, motivul principal al celei mai recente investiții din Brazilia este să răspundă nevoilor consumatorilor din zonă pentru dispozitivele wearables. Fiind produse local, acest lucru  poate duce la prețuri mai mici pentru astfel de produse Samsung în Brazilia și America de Sud.

Brazilia ocupă 47% din teritoriul continentului sud-american. În 2019 avea estimativ o populație de 211 milioane de locuitori. Este cea mai mare țară din lume în care portugheza este limba oficială. Este a noua putere economică din lume și cea mai mare din America Latină.

În acest moment, gigantul tech fabrică smartwatch-ul Galaxy Watch Active în negru, argintiu și auriu la Manaus, Brazilia. De asemenea, Galaxy Watch Active 2 LTE de 40 mm (roz-auriu), Watch Active 2 LTE de 44 mm (negru) și Samsung Galaxy Fit-e (negru și alb) sunt produse tot acolo. Deocamdată nu există nicio informație oficială dacă Samsung Galaxy Watch 3 va fi fabricat și în Brazilia.