Samsung va fabrica procesorul Qualcomm Snapdragon 750

693
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung pare să câștige contracte importante de fabricare a cipurilor în ultimele luni. Deși încă nu a reușit să recâștige contracte de la Apple, divizia producătoare de cipuri Samsung a încheiat un acord pentru a produce procesorul Snapdragon 750 de la Qualcomm. Se așteaptă ca viitorul chipset să fie utilizat pe smartphone-urile premium de nivel mediu.

Potrivit unei informații din Coreea de Sud preluată de SamMobile, Samsung Foundry va produce chipset-uri Snapdragon 750 folosind procesul său FinFET de 8nm. Cu toate acestea, valoarea tranzacției nu este încă cunoscută. Viitorul chipset 5G va fi folosit în Galaxy A42 5G și Xiaomi Mi 10 Lite 5G. Ambele smartphone-uri vor fi lansate spre sfârșitul anului 2020.

Samsung va fabrica și procesorul Snapdragon 875

Gigantul tech sud-coreean a încheiat recent și un contract pentru realizarea cipset-ului Snapdragon 875. Pentru acesta compania va folosi tehnologia de fabricație EUV de 5nm. Este un contract în valoare de aproximativ 844 milioane de dolari. Samsung va produce și procesoarele grafice, GPU-urile din seria RTX 3000, ale companiei americane Nvidia folosind procesul de 8nm și cipul de centru de date POWER10 IBM  folosind procesul de 7nm. Specialiștii din industrie spun că aceste contracte sunt rezultatul priceperii tehnologice a Samsung și a prețurilor mai bune.

Samsung cheltuie în fiecare an aproximativ 8,6 miliarde de dolari pentru a dezvolta și îmbunătăți tehnologiile sale de cipuri și pentru a cumpăra echipamente noi. Deși firma sud-coreeană a venit cu întârziere în acest domeniu, aceasta concurează îndeaproape cu TSMC, actualul lider de piață.

TSMC este o companie fondată în 1987. Veniturile TSMC în primul trimestru al anului 2020 au ajuns la 10 miliarde USD, în timp ce capitalizarea sa de piață a fost de 254 miliarde USD. TSMC a oprit în septembrie furnizarea de semiconductoare către Huawei și filiala sa HiSilicon.

Potrivit TrendForce, Samsung deține o cotă de 17,4% din piața globală din domeniu, iar veniturile sale preconizate pentru Q3 2020 sunt ~3,67 miliarde USD. TSMC – Taiwan Semiconductor Manufacturing Company a avut o cotă de 53,9% pe piața globală în Q3 2020.

Conform companiei de cercetare de piață Omdia, piața globală a semiconductorilor va crește continuu. Va ajunge la 94,4 miliarde USD în 2024, de la 61,8 miliarde de dolari în 2018. Conform companiilor de studiu de piață, ponderea Samsung în acest domeniu se așteaptă să crească la peste 20% în 2021.