Samsung vrea să construiască încă 11 fabrici de cipuri în SUA

237
Samsung vrea sa construiasca inca11 fabrici de cipuri in SUA
Sursa foto: thekoreaherald.com

Samsung vrea să investească aproape 200 de miliarde de dolari pentru a construi încă 11 fabrici de cipuri în Statele Unite în următoarele două decenii. Informația a fost relevată de mai multe documente depuse de compania coreeană în statul Texas. Investiția propusă este descrisă în cererile gigantului tehnologic din Coreea depuse la districtele Taylor și Manor. Prin aceste cereri Samsung caută scutiri fiscale pentru potențiala construcție a 11 noi unități de fabricare a cip-urilor în Texas.

Două dintre cele 11 fabrici s-ar afla în Austin și nouă în Taylor. Acesta din urmă este un oraș cu aproximativ 17.000 de locuitori situat aproape de Austin. Aici se află și fabrica Samsung, aflată în construcție. Uzinele din Austin ar reprezenta 25,4 miliarde USD din noua investiție și 1.800 de locuri de muncă. În același timp Taylor ar avea 167,6 miliarde USD și, respectiv, 8.200 de locuri de muncă.

Samsung are o fabrică de cip-uri în Austin, în timp ce construiește o fabrică de 17 miliarde de dolari în Taylor, în apropiere. Cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume nu a oferit momentan garanții că va investi 192,1 miliarde USD.

În prezent nu avem planuri specifice de construit în acest moment. Cu toate acestea, aplicațiile capitolului 313 pentru statul Texas fac parte dintr-un proces de planificare pe termen lung al Samsung pentru a evalua viabilitatea posibilității construirii unor fabrici de fabricare suplimentare în SUA”. A declarat Samsung într-un comunicat. Capitolul 313 (Texas Tax Code Chapter 313) „permite districtelor școlare publice să ofere stimulente fiscale pentru întreprinderile care investesc în comunitățile lor”. Această stipulare urmează să expire la sfârșitul anului. Asta înseamnă că întreprinderile trebuie să aplice din nou pentru a continua să beneficieze de programul fiscal.

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a salutat propunerea Samsung

Această investiție potențială va aduce miliarde de capital suplimentar pentru a continua creșterea climatului nostru de afaceri de clasă mondială și a forței de muncă diversificate și înalt calificate”. A spus guvernatorul Texasului Greg Abbott într-un comunicat, potrivit The Korea Herald. Abbott a cerut, de asemenea, Congresului SUA să aprobe Legea Creating Helpful Incentives to Produce Semiconductors for America (CHIPS). Acest lucru va ajuta SUA să cimenteze „un lanț sigur de aprovizionare cu semiconductori, vital pentru economia și securitatea națională”.

Washington DC (District of Columbia – Districtul Columbia) este capitala și districtul federal al SUA. Constituția SUA prevede un district federal aflat sub jurisdicția exclusivă a Congresului. Districtul nu este, prin urmare, parte a niciunui stat american.

În martie, Samsung a cerut Washingtonului să ofere producătorilor străini de cipuri șanse egale de a concura pentru stimulente de stat în temeiul legii pentru a extinde capacitatea de producție și a rezolva o penurie continuă de cipuri.

Washingtonul ar trebui să „se asigure că toate companiile care se califică ar trebui să poată concura pentru stimulente ale Legii CHIPS pentru a desfășura proiecte în SUA în condiții egale, indiferent de țara lor de înmatriculare”. A spus Samsung într-un document transmis Departamentului de Comerț al SUA. În acest fel, actul și-ar putea îndeplini obiectivele de „creștere a capacității semiconductoarelor din SUA”. Legea CHIPS are ca scop creșterea capacității de fabricare a cipurilor din SUA și susținerea lanțurilor de aprovizionare.