Samsung a anunțat investiția de 17 miliarde USD: Taylor, Texas, SUA

308
Samsung a anunțat investiția de 17 miliarde USD Taylor Texas SUA
Sursa Foto: via gsmarena.com

Despre investiția Samsung de 17 miliarde de dolari în SUA au fost mai multe informații în ultima vreme. Știam că se face, dar nu se știa locația. Acum am aflat, Samsung a anunțat locația: va fi la Taylor, Texas în Statele Unite. Aici Samsung va realiza o fabrică pentru a stimula producția de semiconductori avansați. Cea mai mare investiție făcută vreodată de companie în SUA va îmbunătăți lanțul de aprovizionare cu cipuri logice.

Noua unitate va fabrica produse bazate pe tehnologii avansate de proces pentru aplicare în domenii precum mobil, 5G, calcul de înaltă performanță și inteligență artificială. Samsung își menține angajamentul de a sprijini clienții la nivel global, făcând fabricarea avansată de semiconductori mai accesibilă și satisfăcând cererea în creștere pentru produse de ultimă generație.

Pe măsură ce adăugăm o nouă unitate în Taylor, Samsung pune bazele unui alt capitol important în viitorul nostru”. A declarat Kinam Kim, Vicepreședinte și CEO, Samsung Electronics Device Solutions Division, potrivit Samsung Newsroom. „Cu o capacitate de producție mai mare, vom putea să răspundem mai bine nevoilor clienților noștri. În același timp vom contribui la stabilitatea lanțului global de aprovizionare cu semiconductori”.

Investiție Samsung de 17 miliarde USD în SUA

Lucrările la noua instalație vor debuta în prima jumătate a anului 2022 pentru a fi operațională în a doua jumătate a anului 2024. Fabrica din Taylor se va întinde pe mai mult de 5 milioane de metri pătrați și este de așteptat să servească drept locație cheie pentru capacitatea globală de producție de semiconductori a Samsung.

Texas este unul din statele considerate ca aparținând atât Vestului cât și Estului SUA. Originea numelui Texas provine din cuvântul Caddo táyshaʼ (o limbă nativă americană) care înseamnă „prieteni”. Dacă Texas ar fi stat suveran, ar avea a zecea cea mai mare economie din lume.

Investiția de 17 miliarde USD, inclusiv clădiri, îmbunătățiri ale proprietăților, mașini și echipamente, va marca cea mai mare investiție făcută vreodată de Samsung în SUA. Aceasta va aduce investițiile totale Samsung în SUA la peste 47 de miliarde USD de la începutul operațiunilor în SUA. Acestea au debutat în 1978 și compania are acum peste 20.000 de angajați în toată țara.

Decizia de a investi în Taylor s-a bazat pe mai mulți factori, inclusiv ecosistemul local de semiconductori, stabilitatea infrastructurii, sprijinul guvernului local și oportunitățile de dezvoltare comunitară. Apropierea de actualul site de producție Samsung din Austin, la aproximativ 25 de kilometri sud-vest de Taylor, a contact mult. Acest lucru permite celor două locații să împartă infrastructura și resursele necesare.

Noua fabrică din Texas va crea peste 2.000 de locuri de muncă în mod direct. De asemenea, vor fi create mii de locuri de muncă aferente odată ce noua unitate va fi în funcționare funcționare. Ca parte a investiției sale în comunitate, compania coreeană va contribui cu sprijin financiar pentru crearea unui Centru de competențe Samsung pentru Districtul școlar independent Taylor.